Min ängel

Igår trotsade jag och pappa snöstormen för att jag skulle få komma till min favoritkille. Efter att jag varit rädd för att vi skulle tvingas vända ett antal gånger så kom vi fram!

Jag får mobilabstinens å Daniels vägnar. Han tappade sin mobil på bussen i morse och har varit okontaktbar hela dagen. Jag kommer på mig själv med att vara påväg att smsa och fråga hur det går för honom utan mobilen. Och förvänta mig svar. Sen kommer jag på att han inte kan läsa eller svara.

På dansen fick vi lära oss det sista på den tredje dansen. Och det gick faktiskt bra! Nästa vecka är det öva öva öva som gäller för nästa torsdag är det uppvisning. Spännande!

Nu ska jag sova. Godnatt!

Can't end up falling

Förut luktade det nybakta lussekatter här hemma. Det var mamma som var i farten. Det kändes inte helt fel. Dessutom har hon satt upp adventsstjärnor och ljusstakar. Det känns helt underbart. Det har snöat oavbrutet sedan i måndags. Verkligen oavbrutet. Och kallt är det också. Därför känns det skönt att vi faktiskt kommer någonstans. För på något sätt så handlar hela vintern om jul för mig. Att det är kallt, snö och vinter utan någon som helst julkänsla är bara jobbigt. Men nu blir det bara bättre och bättre!

Som du

Under gårdagen lärde jag mig att man inte ska dansa eller ha idrott i en axelbandslösbh. Det är bara jobbigt. Men nog om det!

Igår kväll befann jag mig i Skaras scoutstuga där det festades för fullt! Temat var film så jag virvlade runt bland Alice i underlandet, Blues brothers, scoutkillen i Upp, Sebastian i She's the man och massa andra härliga människor. Fast mest hängde jag med mina kära vänner Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes och Samantha Jones. (För dom som känner att hjärnan arbetar för fullt med att komma på vad jag var så kan jag ju berätta att jag var Charlotte York). Det dansades och lektes och massa annat roligt! Det var en bra kväll helt enkelt.

Jag snodde Lisa Brages bild, men jag hopppas att hon förlåter mig för det! Btw så är det mina fötter bakom Louises ben...

I can rest my head on something real

Jag måste börja hårdträna! Om ni tror att det är nu-ska-jag-ut-i-skogen-och-springa-träning, eller oj-oj-oj-vad-många-situps-jag-ska-göra-nu-träning så tror ni helt fel. Det är så att det är estetfest på fredag och då måste jag ha klackar för att kostymen ska vara komplett. Men jag kan ju inte! Klackar är inte min grej. 175 cm brukar räcka till att nå till översta hyllan, och 10 cm höga klackar hade fått mig att kunna se in under takluckorna. Ganska lång skulle jag bli alltså. Därför använder jag det aldrig, men nu måste jag hantera det prima. På två dagar. Som om det inte skulle bli tillräckligt vingligt ändå hahah.
Men jag är taggad!


Aldrig känt såhär

Det har varit två kaosdagar. Igår var lite bättre, men idag var det inte okej.
Vi tar det från början: Igår skulle jag och Daniel med bussen ner till tågstationen för att träffa Sarah och åka till Skövde. Men när vi kommer ut så ser vi att bussen precis åker förbi. För tidigt dessutom! Vi vandrar ner till busstationen istället, men där missar vi också bussen. Till slut kommer en buss så vi kan åka med ett tåg senare. Det löste sig ju i alla fall!
Men idag var det värre. Daniel skulle till skolan, men när vi kom ner till busstationen visade det sig att bussen hade gått 5 minuter tidigare än vi trodde att den skulle gå. Ingen skola för honom med andra ord. Bara att vända hemåt igen, men jag klagade inte! Nästa kaosmoment skedde när jag skulle vara duktig och laga mat. När pastan kokade för fullt märkte jag att det droppade från fläkten... Snön hade yrat in och gjort så att det droppade ner fett. Mysigt... Ingen pasta för oss! Mackor funkar nästan lika bra.
Men jag har haft det väldigt bra dom här två lediga dagarna ändå!

Wherever you are

Jag gjorde det. Jag föll för nagellacksfrestelsen. Det svarta nagellacket står på bordet precis bredvid min säng och lockar mig varje morgon och kväll. Just det nagellacket var extra bra. Det la sig så fint direkt. Med detta i åtanke så gav jag till slut med mig. Fast jag ville inte ha svart nu direkt efter att jag har tagit bort det andra. Så nu är dom rosa. Eller Sparkling Candy.
Hmm... Jag kommer aldrig ha långa, fina, hela, starka och vita naglar igen. Men dom är fina ändå!

Den andra åt ost

Jag:
~ går oftast hemifrån när jag egentligen redan skulle vara framme
~ kommer därför i stort sett alltid sent
~ måste trycka två gånger på knappen för att se hur många procent batteri som finns kvar i mobilen. En gång på uppknappen och en gång på nerknappen.
~ är bra på att planera, men väldigt dålig på att följa det
~ kan inte äta fler saker åt gången. Om jag till exempel äter en macka, fil och juice till frukost så äter jag hela mackan först, går vidare med filen och dricker juicen sist. Jag kan alltså inte ta en tugga av mackan, äta några skedar fil för att sen fortsätta äta på mackan.
~ klarar inte av mint när jag åker bil. Åker jag bil direkt efter att jag har borstat tänderna mår jag illa. Detsamma gäller minttuggummin
~ äter långsammast i världen. Michelle brukar äta både en baguette och chokladboll innan jag ens har ätit upp min chokladboll
~ videobloggar i äkta fjortisanda när jag är full. Och då är jag helt seriös
~ har som tur är oftast med mig Sarah i dom filmerna så jag slipper skämmas själv efteråt
~ gör allting väldigt långsamt, förutom när jag powerwalkar till bussen till skolan
~ tycker egentligen att dans är roligare än teater, trots att det är teaterinriktningen jag går
~ kan inte ha nagellack för att det förstör mina naglar, men har ändå haft det i två veckor och kan inte låta bli att längta efter att måla dom igen
~ drar upp täcket så att det täcker både öronen och nuddar läpparna, med undantag för somrarna
~ började gråta igår när jag såg en film på Facebook om en övergiven lampa
~ kan inte bestämma var jag ska ha på mig en dag i förväg. De få gångerna jag gör det ångrar jag mig alltid på morgonen och tar på mig något annat ändå


Jag bjuder på den här, för 1. det var nästan ett år sedan, och 2. vi var inte minsta lilla seriösa


Prinsessan Sabina

Jag måste verkligen skärpa mig snart. Jag bara glömmer och glömmer. Hatar det verkligen. Vissa saker kommer jag ihåg. Som dagar, tider och en del koreografier. Men när det kommer till kortsiktiga saker så är det katastrof. Jag klarar verkligen inte av att komma ihåg att jag ska säga till personer saker och ringa viktiga samtal. Det värsta är nog att komma ihåg när jag ska ta med mig saker. Jag tackar skaparen av anteckningarna på mobilen. Utan dom skulle jag vara fullkomligt chanslös!
På grund av detta så blir jag väldigt stressad. Inte kul.
Fler anteckningar får göras!

That you don't have

Nu finns M.A.J.U.C på Facebook! Det är nämligen så att det är föreningspresentation imorn, så det är dags att marknadsföra lite. Vi är några stycken i föreningen som har bakat massa cupcakes som vi ska sälja imorn, antagligen utanför aulan. Det ska bli spännande! Fast jag är lite nervös... Jag och Louise ska stå själva på scenen och prata. Inför massa folk. Massa folk. Det är stor skillnad när man är i karaktär. Men nu är vi bara vi. Felicia Berger och Louise Grabo.

Lady GaGa och Spader Dam

I want a perfect soul

Min pojkvän är den bästa! Eller, för att inte hamna i en diskussion med mina kära tjejor: han är den bästa för mig. Det enda som är lite dåligt med honom är att han bor i landet Ingenstans. Och så måste man ta bussen vid 6 för att åka till skolan. Det är alldeles för tidigt för mig, så idag är jag trötta tjejen...
Men annars är han super! Jag skulle kunna skriva ett inlägg som var hur långt som helt om hur underbar han är, men det ska jag inte. Dels för att jag inte tror att någon skulle orka läsa det, och dels för att jag egentligen har kulturhistorisk fördjupning just nu.
Men jag ville säga att jag tycker om Daniel massa mycket!

Not my kind

Jag har tänkt skriva om Stockholm ända sen jag kom hem, men jag har inte hunnit. Och nu är det flera dagar sen jag kom hem och så känns det så ovärt liksom... Så jag struntar i det, och lägger upp en hög bilder istället!

Om man vill se en större hög så finns den på facebook!

Turkisk yoghurt

Dom här två dagarna i Stockholm så har jag och Lisa varit Take care of it-kompisar. Det har inte riktigt gått som det ska för oss två. Men vi klarade oss fint till slut ändå!
Ett av dom problemen vi stötte på, och antagligen det största, var att vi hade packat konstigt. Ingen av oss hade riktigt tänkt igenom när vi packade. Allt åkte ner i stora väskan. Någon mindre väska fick inte hänga med. Smart när man ska gå omkring på stan massa och så. Ingen orkar ju släpa omkring på en jättestor väska hela tiden. Som tur var hade Lisa fickor på sin jacka som jag fick låna lite. Och så skänkte Frida en 7eleven-påse till mig. Inte så snyggt, men praktiskt.
Vi löste till slut orsaken på problemet. Hon var med Jakob när och packade. Och jag var med Daniel.
Veckans läxa: Packa inte när du är med din pojkvän. Inte går inte bra. Inte alls.

To much

Okej, jag hinner med ett inlägg i alla fall! Enligt vädergubben Alexander så ska det vara regnigt och så i Stockholm, så nu får jag lite lättare att packa. Jag är helt klart sämst på det, men när man har en liten aning om hur vädret kommer vara så kan man ju i alla fall utesluta en del.
Min plan för den här eftermiddagen var att duscha så fort jag kom hem. Efter lite mer än en timme lyckades jag ta tag i det. Och sen direkt efter så skulle jag packa... Lakan ligger i väskan. Inte mer. Men det kommer nog. Det hoppas jag i alla fall. Det vore jobbigt att tvingas ha samma kläder hela tiden. Fast det skulle jag ju inte behöva ändå. Inte om jag köper min underbara klänning som jag har blivit kär i. Må så bli!

Det vi fixar

Dansen igår gick super! Jag tror vi kommer kunna vara med på den andra dansen på avslutningen även fast vi missade dom lektionerna när dom gick igenom den. Vi hade nämligen genomgång av båda danserna vi har gjort hittills. Mycket bra. Mycket bra. Det känns som att dansen är under kontroll igen!


På torsdag åker jag till Stockholm tillsammans med den underbaraste klassen av alla. Det ska bli riktigt roligt! Därför kommer jag att ha en hel del att göra imorgon, och den lilla tid jag har över ska jag ägna åt Daniel eftersom han kommer hit, men kanske att jag hinner skriva något ändå! På torsdag och fredag blir det ju inget i alla fall...
Så om vi inte hörs så får ni ha det så bra, för det ska jag!

This all feels surreal

Saker jag skulle göra idag: börja och bli klar med svenskan, träffa Michelle och sluta vara förkyld.
Svenskan är jag klar med i alla fall. Förutom Eva Ström-delen, för det klippet vill inte funka. Men ganska klar är jag ju! Något Michelleträffande blev det inte. Det beror på den sista punkten på min lista. Jag har inte blivit det minsta bättre. Bara sämre ju längre tiden går. Så för att skona Michelle från att bli sjuk så får vi helt enkelt träffas en annan dag. Usch, jag har nog feber också...
Nu ska jag nog lyxa till det med ett fotbad. Dessutom har jag en och annan Ben & Jerry's kvar i frysen. Nice!

Till 200 procent

Det är lovets sista dag och jag spenderar den med Shakespeare. Härligt. Men men, det är så det blir när man skjuter upp saker och ting.
Jag har i alla fall haft ett väldigt mysigt lov! Jag har fikat med en del folk jag inte träffar så ofta som jag önskar. Och så har jag fikat med en del folk som jag träffar betydligt oftare. Jag skäms nästan när jag går in på Lilla Blå nu...

Den kommande veckan ser riktigt intressant ut!
Måndag- dans heeeela kvällen om vi ska ha en chans att ta igen hela den dansen vi har missat!
Tisdag- insamlingsdax av alla kostymer från spökvandringen. En hel del kläder. En hel del tid.
Onsdag- Michelledag! Fast det vet hon inte om än... Men det är så det ska bli.
Torsdag- Stockholm Stockholm Stockholm
Fredag- Stockholm Stockholm Stockholm
Lördag- då ska jag hänga med Daniel på någon fest. Vet inte vart. Vet inte vilka som är där. Men det blir nog trevligt i alla fall.
Söndag- dagen då jag sover ikapp all den tid jag missat i veckan.
Känns som att det kommer bli en fin vecka!

Tusen gånger om

Igår var det kaos. Jag måste sluta vara så fruktansvärt dålig på att hålla tider! När klockan var 7 så skulle vi gå till bussen för att hinna med den, och det ville vi ju. Men grejen var att jag inte ens hade hunnit börja sminka mig då... Jag hade stått och lockat håret i evigheter. Som tur var är min pappa så snäll så han kunde skjutsa oss istället till bussen istället!
Fort fort på med puder, rouge, ögonskugga och kajal.
Fort fort packa väskan.
Fort fort fort!
Och mitt i all hast så glömmer jag kameran. Underbart just när det är maskerad också...
Och så lyckades jag glömma mina nycklar. Ingen var hemma när jag kom tillbaka till Falköping i morse. Alla som har nycklar till vårt hus var ute i Kinnarp och kollade på fotbollscup. Men farmor och farfar offrade sig och åkte hem med nyckel tilll mig! Snälla är dom.
Föresten så måste jag säga att jag klarade av att ta både mascara och läppstift på en rullande buss förvånansvärt bra!

Det var en väldigt rolig fest i alla fall!

Butterflies inside

Jaha, det var taggning på hög nivå som gällde här ja! Jag kan knappt sitta still, och dom andra har inte ens kommit än!! Jag kanske till och med kan ha festen för mig själv...
Nej, då skulle ju ingen se min kostym!


Den bästa tröjan som tillhör den finaste pojken med den härligaste doften

She will be loved

Jag har börjat med en ny tradition. Varje dag slår jag i huvudet i något. I förrgår nös jag så att jag slog i huvudet i handfatskanten i badrummet. Igår drog jag i hyllan när jag skulle resa mig. Och idag krockade jag med väggkanten när jag skulle ta fram mina skor.
Undrar vad jag slår i imorn!

Btw, så har jag världens bästa tröja på mig. Nu vet ni!


Slut på veckan

Jag kan ju börja med att säga att Melinda är söt!

Sen kan jag fortsätta med att berätta att jag precis har målat mina naglar (inte helt lätt att skriva då så jag anstränger mig verkligen nu!) för att göra min kostym tills ikväll så bra som möjligt. Och nu är dom röda. Jag känner mig så elegant just nu. Trots att jag sitter i morgonrock och har nyduschat hår. Naglarna lyfter upp det hela! Det var tyvärr inte så täckande dock. Så det blir minst ett lager till.
Fast det får jag göra sen, för nu ska jag alldeles strax bege mig till stan för att träffa en efterlängtad vän!

Så långt borta

Dags att söka hjälp för besatthet?


Mitt hjärta i din hand

Jag har det!! Jag har listat ut vad jag ska vara på fredag! Hoppas det blir bra bara. Men ni får inte veta något!

This ain't a fairy tale

Okej, på fredag ska jag till Alfred på fest. På estetvis såklart! Maskerad alltså. Men jag har ingen som helst aning om vad jag ska vara... Jag har typ inget hemma och hinner inte fixa något heller. Det enda jag har är Tingeling (uteslutet för det var jag förra året), Docka (uteslutet för det var Frida förra året, med min kjol) och Präst (utslutet för jag tänker inte vara präst en sekund till).
Mitt i min desperation hittade jag min underbara prinsessklänning som jag hade när jag var fem! Alldeles rosa och puffig är den! Och ja, jag gjorde det. Jag försökte få på mig den. Helt omöjligt kunde det ju inte vara!? Men ja... armarna passade i alla fall! Men att försöka få in resten av min kropp i den kreationen var dödsdömt. Så nu hänger den på galgen inne i garderoben igen.
Får se om jag kommer på något bra...

Men på estetfesten ska jag i alla fall ha den här, oavsett vilket tema det är!!

Gömma nyckel

Igår fick jag ett sms där det stod att det regna. Jag kollade ut. Mycket riktigt så gjorde det det. Jag och Daniel som skulle varit nere på stan bestämde oss för att bara vara hos mig istället. En stund senare får jag ett till sms där han säger att det har slutat. Ytterligare en gång kikar jag ut genom fönstret. Han talade fortfarande sanning. Men det ändrade inte våra planer. Jag gick iväg för att möta honom på sin vandring hem till mig. När jag kommer ut märker jag att det har börjat regna igen. Då var det redan försent för att byta jacka och ta en med luva istället. Hejdå ofrissiga hår! Tur för mig att han nästan var framme så jag inte behövde gå så långt.
På kvällen blev vi helt plötsligt väldigt sugna på Ben & Jerry's. Enligt mamma spöregnade det ute. Hon hade sprungit 20 meter till bilen, men blev ändå dränkt. Men regn eller inte, vi skulle ha glass. Vi beväpnade oss med ett paraply. Men ännu en gång hade vädret vänt och det duggade bara.
Hade molnen humörsvängningar eller?

Skohorn

Att inte träffa Michelle tillräckligt ofta är inte bra för hälsan. Men när man väl träffar henne sen så pratas det och skrattas hej vilt! I vissa fall leder det även till misslyckanden inom hoppa-upp-på-någons-axlar-för-att-kolla-in-i-Ronjas-fönster-sporten.
Men innan vi gav oss på den idrotten så var vi och kollade när dom repade årets revy. Det är så mysigt att göra det ska ni veta! Då vet man att det snart är jul också. Härligt!
Dessutom fick jag en massa flashbacks! Jag tror att det var när vi gick i åttan som vi var där hur mycket som helst. Vi kollade på alla scener så många gånger så vi visste exakt vad som skulle hända. Vi klättrade omkring på ställen vi egentligen inte fick vara på. Vi letade igenom alla kläder och peruker i kostymförrådet och tog galna kort.
Vi var som vi brukar vara helt enkelt.


RSS 2.0