Dancing time

Daniel är söt.

Det var bara det jag hade att säga.

Men skynda på lite

Nu är det över! Just nu är det skönt, för jag är så himla trött på det. Att köra samma scen om och om igen runt 30 gånger på en kväll är inte helt lätt. Ännu värre för alla dom som var med på barntimmarna också... Men jag vet att jag kommer sakna det om några dagar eller så. Det som vi har slitit så hårt med den senaste tiden är över. Borta. Kommer aldrig tillbaka. Men vi slog stort publikrekord!! Inte mindre än 3556 på bara två kvällar!

Nu kan jag ju berätta för er som inte var där vad jag var för något. Jo, det var såhär: jag var präst. Jag och Sarah spelade prästerna i Exorcisten och Sandra var flickan. Fatta att jag är kompis med Gud nu när jag har sagt trosbekännelsen 60 gånger nu i helgen. Jag kommer kunna göra vad som helst, men ändå komma till himlen!
Rösten höll lite bättre igår, men jag hade inte alls samma styrka som jag borde. Men men, jag är så himla nöjd i alla fall!
VI KLARADE DET!!


Lisa och Jesper i Nosferatu


Dan och Siri i Dracula


John som Norman Bates


Frida och en halv Julia i Det


Guiden Viveka i Skräckkabinettet


Sterner som den dumma sabotören


Två Louisare. En som regissör och en som en väldigt gnällig Samara


Sen måste jag bara säga att mina föräldrar är dom sötaste som har skjutsat och fixar mat till mig och tagit hand om mig riktigt ordentligt när jag har kommit hem sent efter att vi har varit ute i kylan och riggat och repat!
Kärlek på dom!

Hon och han

Just nu sitter jag med en kopp honungsvatten i handen, lyssnar på Tyler Hilton och väntar på att Sarah ska vakna. Det var verkligen roligt igår! Och jag tackar alla gudar som finns för att det inte regnade och inte heller var kallt.
Enligt Juhas beräkningar så kom det över 2000 personer igår!! Förra året hade dom ju 2800 på två dagar. Var kommer detta sluta?!
Jag hoppas bara att min röst vill komma tillbaka. I slutet var det knappt att luften kom heller. Inte helt okej...

You're mine

Idag gäller det. Herregud. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Hjärtat slår fortfare och fortfare ju mer jag tänker på det.
Har ni någon aning om hur mycket folk det kommer att komma och kolla på oss dom här två kvällarna?! Förra året kom det runt 2800 besökare. Markandsföringsgruppen gjorde 3500 biljetter, ganska ordentlig marginal alltså. Men för en stund sen så ringde Lena oss och sa att det ringde helt galet mycket i förbokningstelefonen, och jag och Louise ska komma till skolan lite tidigare för vi måste ha minst 4000 biljetter istället! Vet ni hur sjukt mycket folk det är?!?
Hjälp vilka stora grupper vi kommer spela för... Jag är supertaggad!

Du missade väl inte när vi var med på tv4?
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_skaraborg?title=skrackpromenad_i_skara&videoid=1101893.


Move your body

Jag orkar inte.
Vi hörs på söndag.

Growing feelings

Min syster kände av min ekonomiska svaghet just nu, så hon gav mig en present. Eller två var det egentligen, fast det var samma sak. Hon tog fram två rabattkuponger på yoghurt!! Hahahaha, 10 kr rabatt vid köp av 4 produkter. Inte helt fel nu när jag kommer spendera all min tid i Skara den närmaste veckan.
Snäll hon är!

She's going mad

Äntligen har jag varit på besök nere på Meddo igen. Låt solbrännan börja! Tyvärr verkar det som att solkortet låg i min plånbok... Men sånt löser sig ändå. Så himla underbart att få ligga där och sola och bli brun!
En annan underbar grej jag har hunnit med idag är att jag har dansat massor! Jag måste verkligen lära mig det jag har missat så att jag kan ta igen resten som jag missar imorn. Inte okej. Men det börjar sitta nu, även fast jag har total blackout på vissa ställen. Men det kommer det också!
Men man kan ju inte roa sig hela tiden. Jag har en hög med läxor som väntar på sin tur. Så det är kanske dags att ta tag i det nu.
God dag Shakespeare.
God dag Zeitgeist.
God dag alla anledningar till varför så många väljer att plugga i London.


They talk about me

Jag har ingen plånbok. Den är borta. Helt borta. Lite halvjobbigt sådär eftersom den bland annat innehöll mitt bankomatkort, leg, körkort, pengar, foton och csnkortet. Som om inte det vore nog, så låg det ett kvitto där i som jag behöver. Väldigt mycket. Jag la ut pengar till en grej till spökvandringen och måste visa upp kvittot i skolan för att kunna få tillbaka mina pengar... Men nu har jag inget kvar.
Antingen så ligger den nog på golvet i bussen. Eller i Fornbyn. Fornbyn vore bäst.  I så fall borde den ligga i det huset vi lämnade våra väskor, och det är bara vi estetare och vaktmästarna som kommer in dit. Då är det i alla fall ingen annan som kommer åt den. Så på måndag ska jag ringa till dom igen och se efter om dom har kikat i huset än.
Dessutom har vi spärrat kortet och anmält plånboken som borttappad till polisen.
Jösses vilken stor grej det blev...


The only one

Imorse hände det något i Fornbyn. Något släppte. Helt plötsligt kändes det som att scenen flöt på mycket bättre än innan! Och trots snön så var spelglädjen större. Med bara en vecka kvar till premiär så känns det vädligt bra!
En annan sak som kändes väldigt bra idag var att vi rev sönder fixlistan till kostymerna. ALLT ÄR KLART! Det var verkligen på tiden tycker jag. Så nu kan vi fokusera helt och hållet på själva skådespelet!

*Här tänkte jag visa er vår vackra anslagstavla nere i bunkern, men jag märkte att det stod lite hemlisar där som ni inte får se än!*


Så kanske vårt spöke Lennart ser ut om han visar sig för oss...?

Vi hade genomdrag idag också, med alla scenerna. Trots att jag vet allt som händer efter att ha sett alla scener ett antal gånger, så skrek jag till av riktig rädsla... Det tyder på att det är ganska mycket riktigt bra.

Stay with me tonight

Morgondagens schema:
~ Repa i Fornbyn
~ Genomdrag av alla scener
~ Ingen dans= Teater
~ Ingen idrott= Teater
~ Engelska

Inte så jobbigt faktiskt

Betala tillbaka

Vet ni? Jag ska till Spanien! Voy a ir a España! Jag kom med i utbytet, så i vår så kommer jag ha en spanjor här i en vecka. Ett tag senare så kommer jag bo hos henne i spanien. Hur nice?!

I'm set free

Den här säsongens första snöboll är avklarad! Louise fick äran att vara min första måltavla. Jag fick också vara måltavla, fast för Sterner. Vi blev så förvånade allihopa när snön helt plötsligt stannade kvar på marken och inte smälte undan.
Men jag tror att vädret är lite förvirrat... För hemma i Falköping var det minsann ingen snö förän det började falla för någon timme sen. Det la sig så fint, så fint. Men nu är det borta igen och solen skiner. Just nu är det härlig höstdag som gäller!
Jag kan inte säga att jag inte är lite orolig för morgondagen. Då ska jag repa i fornbyn klockan 8. Hoppas det inte är snö! Och hoppas det inte snöar på Spökvandringen... Men jag är superglad ändå, för vi fick beröm idag med!
Årets Spökvandring kommer verkligen bli bra!

Don't you worry

Helt-otroligt-jätte-mega-mycket-väldigt-gärna-mest-i-hela-vida-världen-galet-sjukt sugen är jag på att dansa nu! Jag fick ett mail från sensus där det stod att dom äntligen skulle sätta igång LA Newstylen, och det är verkligen helt underbart! Hoppas miljoner tusen gånger mycket att allt funkar så att jag och Sarah kan få dansa ytterligare en gång i veckan.
DET VORE BÄST.

As long as you're here

Sound good to me
~ Jag har tagit tag i min torra hy och ansiktsmaskat mig
~ Att prata entonigt och helt neutralt är inte omöjligt
~ Jag är glad att jag inte behöver ha på mig 50-talskläder hela dagarna
~ Juha gav mig beröm
~ Sarah och jag ska bli bruna
~ Om tre veckor och två dagar är jag i Stockholm
~ Ingen spanska imorn leder till sovmorgon till halv 12
~ Jag gillar Vänner
~ Louise drömmer smarta drömmar

Not so party
~ Jag fryser

Det är plussigt nu!

More than I can say

Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date:
 

Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimmed,
And every fair from fair sometime declines,
By chance, or nature’s changing course untrimmed;
 

But thy eternal summer shall not fade,
Nor lose possession of that fair thou ow'st,
Nor shall death brag thou wand'rest in his shade,
When in eternal lines to time thou grow'st;
 

So long as men can breathe, or eyes can see,
So long lives this, and this gives life to thee.


Den här sonetten sitter jag och jämför olika tolkningar av. Lite svårt, men jag klagar inte. Den är alldeles för vacker för det.


Ångrar ingenting

Nästa vecka. Nästa vecka är det Spökvandring. Nerverna börjar känna av det. Stressen över att få allas kostymer helt klara och nervositeten över vad folk kommer tycka. Men det ska bli väldigt roligt och jag ser absolut fram emot det! Det är den största produktionen vi kommer att göra, med mer än 2700 besökare på bara två dagar. Det är ganska galet om jag får säga det själv!


Jag + Fetsmink = Together forever


I follow your lead


Du får mig alltid på så bra humör!

Chokladmaskin

Idag klickade jag på pausknappen på fjärrkontrollen som styr på liv. Inga planer alls. Riktigt skönt var det att bara få ta det lugnt. Jag har spenderat större delen av dagen åt att kika på film och skriva en recension till den. Inte så krävande. Fikat har jag gjort också. Nu styr snart bilen mot Michelle. Det är inte heller krävande.
En välbehövlig dag!

Nervous heart

När jag och Louise var inne på köpcentrat i Lidköping och delade ut flyers idag så började två killar sjunga Känn en doft av kärleken högt och tydligt! Vi delade ut flyers till massa andra ungdomar runt omkring. Dom såg väldigt frånvarande, förvirrade och nervösa ut. Helt plötsligt bryter alla ut i kör på refrängen! Flash mobben var ett faktum!!
Jag blev riktigt taggad inför våran tur kan jag säga.

We are both little people

Hjälp vilken lång dag det har varit! Den började redan klockan 6. Fixelifix innan jag sprang iväg för att hinna med bussen ner till tågstationen. Jag lyckades ändå missa den... Så power walk heeeeeeela vägen ner till stationen och jag hann med mitt tåg vid 7!! Ganska galet faktiskt.
Efter två timmar befann jag mig i Lidköping. Kallt som attan var det! Men det var ganska roligt att gå runt med flyers och sälja bullar ändå. Jag hade ju härligt sällskap!
Hela gänget rullade vidare mot Skara för att kika på treornas Törnrosa. Riktigt härlig var den! Lite á la 1 2 3 Schtunk. Hur det sista ordet stavas vet jag inte, men i alla fall. Dom var alltså clowner och det hela var väldigt underhållande. Duktiga människor det där!
Nu är jag hemma igen, och jag är galet trött. Vill bara sova. Men det har varit en bra dag!

So strange

15 Oktober. Och snö?!

The real shit

Det har hänt en hel del sen jag skrev sist, och för att det ska bli lite kortare än gamla testamentet så kortar jag ner det ordentligt!
~ Repet i fornbyn var kallt, men alla gjorde det jättebra tycker jag!
~ Vi köpte med oss pizza till skolan efter repet på kvällen. På bussen tappar Louise kebabsåsen så att nästan hälften rinner ut. Sen rusar Sarah efter en clementin så pizzan kläms i sätet... Jag skrattade så att jag grät!
~ Vi kommer till aulan där Dan och några fler är helt uppskärrade efter att ha hört flera dunkningar i väggen. Det var ett faktum, spöket Lennart var i farten igen! Då grät jag nästa igen. Fast för att jag var rädd.
~ Jag och dom tre jag nämt vid namn pratade och lyssnade på musik innan vi tillslut somnade. MYS!
~ Jag kan inte beskriva hur mysigt det är att gå upp två timar senare än vanligt, trots att man börjar 8. Och då bara byta om och köpa varm choklad!
~ När vi pratade om vilka våra första intryck var av varandra när vi började ettan så var det flera som sa att dom trodde jag var fjortis... Hur lite? Hoppas att inte fler tror det om mig.
~ Efter att ha kikat busstider så inser jag att jag måste åka från stan klockan 7 imorn bitti för att vara i Lidköping där vi ska kampanja! Visst, det ska bli roligt! Men jag måste gå upp riktigt tidigt...


Sick and tired

Min pappa är helt underbar! Jag kom hem från skolan efter att ha stannat två timmar extra för att sy. Så fort jag kom hem ringde jag pappa eftersom han var uppe och handlade. Jag bad honom köpa en Innocent till mig, men då ber han mig öppna kylen. Och där står redan en alldeles egen Innocent till mig!!
Han är den bästa!

It's faith

Imorn ska vi repa i fornbyn på kvällen. Därför ska jag sova i skolan, och vet ni vad det innebär? Jag behöver inte gå upp förän kvart i 8!!! Två timmars sovmorgon tackar man inte nej till... Eftersom jag i stort sett bara har estetämnen hela dagen så är det mjukisbyxor som gäller. Med andra ord, jag behöver inte spendera massa tid åt att välja kläder. Frukost äter jag på lektionen. Håret får åka upp i en tofs och sminket får stanna hemma.
Hur bäst?! Alla borde få sova i skolan.

Can't stand it

Dom visade nyss en reklam från Innocent. Helt underbart att dom verkligen börjar visa upp sig i Sverige!! Det är lite smidigare att gå upp till Ica än att be alla jag känner som är på Landvetter att köpa hem en åt mig.
Den bästa smoothien nånsin, det kan jag lova!


För alltid ska vi tillhöra varandra

Man kan kategorisera bilar i tre grupper: barn, ungdom och alla tre lappar. Det är det jag och fröken Louise Johansson har pysslat med i eftermiddag. Vi har nämligen varit sånnadär man hatar. Dom som går runt och lägger flyers överallt och lurar bilägarna med att dom har fått böter. När dom väl kommer fram och ser att det faktiskt inte är en böter så hoppas vi att dom inte är så arga att dom struntar i flyern...
Hur som helst så funkar kategoriseringen såhär:
~ Barn. Barnvänliga bilar med barnstolar i. Dom får en Törnrosaflyer
~ Ungdom. De stora och ofta fina bilarn som ser ut att ha kommit ifrån stadiet där man är rädd för att småbarn kletar runt överallt. Dom får en Öppet Hus-flyer, med förhoppingar om att en niondeklassare tillhör familjen
~ Alla tre lappar. Dom här bilarna visar tecken på både små och stora barn. Dom får flyers till Törnrosa, Öppet Hus och Spökvandringen
Barn- och ungdomsbilarna fick såklart också Spökvandringsflyers! Så nu har vi informerat massa parkerade bilar, och dessutom har vi fått upp alla affischer som vi fick. Super!

Four missed calls

Morgonen gjorde verkligen hela min dag bra! Sista lektionen var inställd, men jag stannade kvar och fixade massa med kostymerna. Fortfarande glad. I brist på 203-bussar så kom jag till tandläkaren en timme tidigare än jag behövde, och dessutom var jag tvungen att vänta ytterligare 20 minuter innan jag fick gå in. Fortfarande glad. Bussen var sen och det var grymt kallt. Fortfarande glad. Jag hittade ett plagg som vi har letat massor efter till spökvandringen. Då kan man ju inte vara annat än glad! Vid 5 kom jag hem och då satte jag igång att baka bullar, trots att jag var trött och hungrig. Fortfarande glad. Vaniljsockret var slut så jag fick gå upp och köpa. Fortfarande glad.
Nu dör min dator så jag hinner inte avsluta det här på ett snyggt sätt, men jag är fortfarande glad. Tänk hur bra livet kan vara bara för att man vaknar på rätt sida!

Sida mot sida

Såhär gick det till när jag vaknade idag: Halv 6 började Far Away med Nickelback att spelas, precis som vanligt. (Lyckligtvis hade jag även stängt av vibrationen på mobilen innan jag la mig, som annars förstärks tusen gånger av att det ligger på bordet) Jag snoozar och snoozar. Tillslut känns det som att jag har tryckt på knappen 15 gånger, men jag måste ha somnat om och drömt det. Jag gjorde det nämligen inte fler gånger än vanligt. När alarmet gick igång och klockan stod på 05.57 så visste jag att det var dags att gå upp. Och det var inte ens jobbigt! Jag var inte ens minsta lilla död. Bara ganska pigg. Ont i halsen hade jag inte heller. Och håret låg väldigt okej för att nyss ha vaknat.

Det tydde på att det skulle bli en bra dag, vilket det också blev!


Don't wanna wait

Mitt internet är det sämsta just nu. Ännu värre en vanligt... Men tills jag kan skriva något ordentligt så kan ni kika på Louises bilder från helgen!

Nycklar på bordet

Tågkaos. Snabb cykling tvärs över stan. Piggelin. Någon skvätter ner mig efter en halvtimme typ. Alla äter upp mina och Louises piggelinisar. Waka Waka. Lite av min och Sarahs dans. Någon sätter på dåligt musik istället. Depptrappan och partyrummet. Snusmumriken. Filmer där man inte hör vad man säger. Emanuel fimpar sin cigarett mot min flaska. Det blir ett hål och efteråt var det det äckligaste jag nånsin druckit. Hemliga rummet. Oönskat vetande. Skrivande med spritpenna. Försvunnen sko. Hittad sko. Cykla hela vägen hem med Sarah på pakethållaren. Slår i alla väggar. Sov.

Riktigt rolig kväll! Men nu är jag trött.
Och så måste jag hitta min kamera.


Smörblommorna saknar oss

En timme, massa plattande och tvinnande senare, och jag och mitt hår har slutit fred!


Okej, det syns inte så mycket på bilden... Men det ser bättre ut egentligen. Lite smink på det, ett ombyte, and I'm ready to go! Jag och lite estetmänniskor ska festa med Falköpingsfolk. Det kan väl inte misslyckas?

From the cookie jar

Folk borde vara mer öppna för nya saker! Jag, Elias och Emanuel gick omkring på stan idag och delade ut flyers till olika estetproduktioner. Det borde ju inte vara så svårt... Men så fort folk ser någon närma sig med en lapp i handen så flyr dom undan. Det är ju inte så att vi tvingar dom att köpa en jättedyr dammsugare, eller binda upp sig med ett livstidsgällande avtal. Vi vill bara informera att man kan gå på olika föreställningar om man vill!
Trots att det var svårt, så var det ganska roligt ändå! Dessutom lyckades vi få ut en del flyers tillsut.

Nu ska jag försöka bli sams med mitt hår igen!


Wake up early

Jag har kommit fram till en sak... Alla fredagar framöver kommer jag ha på mig chillkläder hela dagen. Nämligen följande:
~ Först teaterkläder dom två första lektionerna. T-shirt och mjukisbyxor.
~ Dansoutfiten. T-shirt, dansshorts och tights.
~ Idrottsgrejor.
~ Sista lektionen är engelska och är den enda teoretiska lektionen jag har på fredagar, vilket innebär att teaterkläderna åker på igen.
Yes, vad uppklädd jag känner mig! Men det är riktigt skönt att få gå omkring i mjukisbyxor också.


I'll watch the show

Jag förbättrade mig med 1,27 på Vickis idag! Helt otroligt!! Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så bra. Jag var nästan helt säker på att jag skulle vara sämre. Ingen träning på flera veckor och förkylning hit och förkylning dit. Förra året sprang jag på 13,37 (bara det borde ge mig mvg!), men nu kom jag ner på 12,10. Känns väldigt bra!
Dessutom hade vi Jorges styrkepass på dansen precis innan, så jag har tränat väldigt duktigt idag. Det firade jag med en Kinder Maxi...


I'll be by your side

Nervositeten ökar... Imorn ska vi köra igenom hela Spökvandringen för första gången! Fast bara i teatersalen ifs, men eftersom vi bara har repat en enda gång så känns det pirrigt... Tacka gudarna för att vi får repa i en timme innan det är dags att visa upp det för alla andra teatrare! Vi har ju spelat inför varandra massa gånger förut, men nu är pressen mycket större eftersom vi faktiskt kommer ha runt 3000 betalande åskådare...
Fast jag är säker på att det kommer gå super!

För övrigt så taggar jag inför Vickis imorn med en nötcréme. Yes!

We all want change

Cupcakes är väldigt bra!
~ Dom är supergoda
~ Dom är otroligt söta
~ Man har galet roligt när man fixelifixar
~ Man kan bilda föreningar och få göra sig sockersöt tilllsammans med sina vänner och ta kort till skolkatalogen
~ Sen kan man mysa på dom tills man inte orkar mer
~ Då kan man dela med sig till resten av klassen för att sen gå runt i skolan och bjuda randoms

Den sista punkten är nog min favorit. Jag, Louise och Sarah gick omkring i skolan med lockigt hår och väldigt rosiga kinder, och bjöd folk som vi mötte på cupcakesen som blev över. Caféteriatanterna fick också varsin. Det uppskattades! Alla blev väldigt glada, men gladast blev städerskan som utbrast "Är det sant?!"
Louise, vår förening är den mest glädjespridande av dom alla!



Det var såklart inte bara jag som hade bakat, utan några av dom andra också, så vi fick lite variation mot mina vita och rosa.


Your work began at eight

Muffins are just ugly cupcakes!
Det är min och Louises förening det! Vi har ganska många medlemmar redan och imorn är det dags för fotot som ska vara med i skolkatalogen. Därför har jag spenderat eftermiddagen med att baka. Jag fuskade lite och köpte färdiga muffins, men glasyren gjorde jag helt själv!

*Jättefina bilder på mina bakverk, om det inte hade varit så att bloggen inte vill funka ordentligt*

Nu ska jag fortsätta min effektivitet! (Jag har faktiskt hunnit med att hämta ut elloskläderna till spökvandringen på posten i skara, köpt muffins, sprungit upp en vända till för att köpa florsocker, pluggat manus och fixat alla cupcakes på bara några få timmar!)

You'll never reach it

Det var ju skolfoto för oss idag! Lite halvt kaos sådär, med tanke på hur otroligt många vi är, men det löste sig det också. Jag hamnade på en av stolarna med Sterners ben i knät... Det var nämligen det enda sättet att få med alla på bild. Alla var tvungna att trycka ihop sig supermycket och både Emanuel och Sterner fick ligga i våra knän. Stackars Lisa hade verkligen inte mycket plats! Men jag tror att det blev ganska bra till slut!
Däremot är jag ytterst tveksam till det enskilda fotot... Jag satte mig på sidan, precis som man ska, men ändå löd hennes ord: Vrid lite mer. Lite till. Lite till. Ansiktet mot mig. Sträck på dig. Lägg huvudet på sned. Upp med hakan.
Hahah jag ser fram emot att se det faktiskt! Det kan inte ha sett minsta lilla naturligt ut. Det kändes inte så i alla fall.


Louise tog massa fina bilder idag också! Jag hoppas att hon lägger ur några på sin blogg?


I've been to heaven

För er som lever i stor ovisshet på grund av min förvirring angående rekvisitan, så kan jag meddela er att jag hittade ett foto. Vi hann inte använda det idag dock... Men nu vet jag i alla fall vad jag ska ha nästa vecka!

Idag lättade den stora tygnd som har hängt över mig dom senaste dagarna. Kostymprovningen med ettorna gick super! Visst, det är några saker som behöver göras, men det mesta funkar. Så himla härligt!

Alla vi teatrare + exdans-Lisa av konstnären Josefin


Inget är hetare än estetare



Mer vågar jag inte dela med mig av utan att bli anklagad för att spoila!


Coming back

Det känns bra nu! Vi hade kostymprovning för våra egna teatrare och även fast det är en hel del som inte är klart, så känns det ändå som att läget är under kontroll. Det är härligt! Tyvärr så missade vår lärare det. Vi bytte tid för att folk skulle slippa vänta så länge, och eftersom vi inte visste att Lena skulle vara med så visste inte hon att det var flyttat förän hon ringde mig och undrade vad som hände...
Imorn är det ettornas tur och jag hoppas verkligen att det går lika bra där.

Nu måste jag försöka hitta någon rekvisita till karaktären i röst och rörelse. Hur kommer det gå? Jag lyckades glömma pappret med texten i skåpet och jag känner inte karaktären så bra. Blir svårt att hitta något som passar! Men jag hittar nog på något som funkar ändå...

Bara för att det är en härlig bild!

Stuck in the middle

Jag har en vän som är väldigt fin, men inte särskilt bra på att ge vägbeskrivningar. Varken jag eller John visste vilken spårvagn som ledde till bion, så jag ringde Melinda. Hennes svar var "den gula tvåan mot något med ett h i". En ganska klar och enkel beskrivning! Vi hoppar på den, men märker efter ett tag att vi bara kommer längre och längre ut från stan. När vi till slut var helt säkra på att vi hade kommit för långt så hoppade vi av. Då befann vi oss i botaniska trädgården... Efter att ha väntat där ett tag så tog vi den gula tvåan som gick åt det andra hållet, åkte förbi brunnsnånting där vi hoppade på första gången, och fortsatte tre stationer. Sen var vi framme.
När jag skulle hem var det däremot något med h i!
Men jag tycker om dig ändå tjejen!

Det är OK. Inte OK.

Igår var det en såndär kväll som verkligen behövs ibland! Lisa, Louise och Sarah kom hit och myste.
Vi köpte godis och jag grundade regeln "inget godis före maten". Innan maten var färdig var skålen nästan helt tom. Så bra gick det. Men gott var det! Vi fixade iordning lite mat och sen gick vi upp och fyllde på godislagret och köpte saker till fruktsallad, gurka och dip.
På tv:n rullade Remember Me och Sex And The City 2. Många skratt och tårar senare så åkte Sarah hem och vi andra intog mammas och pappas stora säng.
Nu är det bara jag kvar hemma, men snart ska jag bege mig iväg också. Jag ska nämligen möta John i Göteborg för biotittande.
Mysig helg med andra ord!


But I don't know how

I morse var det bara konstigt... Till att börja med så vaknade jag vid halv 8 och kunde inte somna om alls. Efter nästan en timme så tröttnade jag och fick för mig att leta upp min väldigt gamla dagbok. Fråga mig inte varför, jag ville bara ha den. Jag letade igenom alla lådor den kunde ligga i, och jag fick snilleblixtar hela tiden som sa nya ställen där jag var säker på att den låg. Men nej, ingen utav dom stämde. Bara lögnare allihop! Så jag fick vara utan dagboken, men nyckeln är jag däremot säker på vart den ligger. Användbart...

För övrigt så känner jag mig väldigt snäll idag, för mamma och pappa har dragit iväg till Malmö där dom ska sova på hotell. Och varför är jag snäll för det? Jo, det är nämligen moi som har betalat för det! Jag tyckte att dom förtjänade det med tanke på hur mycket dom ställer upp och så.
Jag hoppas att mina barn också bjuder mig på hotell som julklapp...


Searching for your look

Okej, jag ska ge er listan med en del saker som jag villl ha som är högst nödvändiga. Och saker som jag ändå önskar att jag hade.
~ SKOR!!!
~ Saknar fortfarande en hel väska...
~ Repair Rescue
~ Foundation
~ Primer till ögonskuggan
~ Flera festklänningar
~ En mysig vit halsduk
~ Lika mysiga vantar och mössa
~ En ännu mysigare stickad tröja
~ Tights
~ Ny kamera
~ Om det är mobilens eller hörlurarnas fel vet jag inte, men det som krävs för att det ska sluta glappa
~ Fika med massa sötisar

Vad underbart det vore om min ekonomi klarade allt dethär! Tyvärr gör den ju inte det. Eller jo, kanske om jag köpte lite i taget och alltid det billigaste jag kunde hitta. Men jag vill gärna ha lite pengar kvar till den eventuella Karlstadsresan om den blir av (Michelle?!) och så ska jag ju till Stockholm också! Om vi dessutom stannar en natt eller två extra så är det väldigt nödvändigt!

Någon som vet ett inte allt för tidskrävande jobb med bra lön? Tveksamt om det existerar...


En saknad Karlstadsmänniska...

Not the right reason

Jag måste få klaga lite nu... Även fast kostymerna känns inom hyfsad kontroll så är det ändå jättestressigt och snart bryter jag nästan ihop. Det känns så i alla fall. Jag vet att dom vill förbereda oss inför det riktiga skådespelarlivet, och det tycker jag är bra. Men jag är ytterst tveksam till att skådespelare har det såhär!
Totalt hade vi kanske 10-12 veckor på oss från att vi började med hela grejen tills det är premiär. Visst, räknat i veckor så är det ganska långt, men då jobbar vi bara lite mer än en timme varje dag. Dessutom har vi, till skillnad från dom som jobbar med sånt, även skolan att hålla koll på.
Min slutsats: att få till en stor produktion på så kort tid är svårt!
Men galet roligt!

Åk dit! Åk dit! Åk dit!

Happy happy I'm in love love

+ Efter en tidig sömn var jag inte särslikt död i morse
+ En fläck på gatan som verkligen alltid är blöt var torr. Det betyder att luftfuktigheten var lika med noll och det platta håret höll sig platt
+ Jag repade min scen till Spökvandringen

- Mitt under repet öppnades den låsta dörren och djupa andetag hördes. Bajsa på dig dumma spöke!
+ Kostymerna är under kontroll
- Jag har gått omkring i teater- och danskläder hela dagen
- Styrkan på dansen var outhärdlig

+ Vilket ifs var bra eftersom jag måste sluta vara klen
- Min förkylning gjorde att jag missade Vickis. En del kanske tycker att det låter skönt, men jag måste ju göra det senare ändå!
+ Lilla Blå fick besök av Felicia och hennes vän Michelle
- Fikan blev väldigt kort pga busstider
+ Jag hann med bussen, med en halv chokladboll i handen

RSS 2.0