In the summer rain

Varför känns det som att det roliga och ävertyrliga livet slutar när man börjar på högskolan? Så känns det för mig i alla fall. Enligt min egen studeringsplan ska jag ta ett ledigt år efter studenten och sen börja plugga arkitektur. Däremellan finns det så många saker jag vill hinna med att göra! Chansen att jag hinner med allting på ett år är inte stor, men börjar jag plugga ännu senare så kommer jag aldrig att bli klar.
Jag vill, precis som många andra, ut och upptäcka världen. Jag har alltid tyckt om att resa, men nu vill jag verkligen uppleva hur dom lever i dom olika länderna utanför hotellen. Att jobba ett tag som au pair är något som har lockat mig i flera år. Då får man ju verkligen leva ett typiskt liv i det landet man jobbar. Men inte för länge. Jag vill se andra delar av världen också och inte vara fast på samma ställe. Kanske gör jag så att jag faktiskt pluggar utomlands. Det hade varit roligt det med!
Hur om helst så tänker jag inte börja plugga förän jag har fått leva livet helt ut i ett år!

Inget räcker till

Jag sitter i fotöljen och mår väl inte så jättebra. Beger mig nog snart till sängen igen och sover en stund till. Tröttheten är kvar, precis som hostandet, men för första gången på nästan en vecka så har jag inte ont i halsen. Jag hoppas i alla fall att den här dumma förkylningen kan lämna mig ifred snart. Det hade jag uppskattat.
Men skönt är det att faktiskt kunna sova hur länge jag vill och kunna ta igen alla timmar jag har missat den senaste månaden.
Godnatt!

Och grattis på min älskade mamma!

Vill inte vara fast

Nu är det dags. På riktigt. Jag ska dra ner på onyttigheterna. Den som tror att det är för att jag är rädd för att bli tjock kan slänga den tanken i en soppåse, skicka den till Antarktis och be någon gräva ner den. Typ så. Jag vill ju gå upp i vikt, men vill för den skull inte vara onyttig för det. För hälsans skull.
Jag och Lisa har kommit fram till en pakt. Onyttigheter är tillåtna fredag och lördag + en valfri dag varje vecka. Kan tyckas vara enkelt, men om jag räknar alla dagar i veckan jag äter godis, chokladbollar eller något annat med väldigt mycket socker så kanske det inte blir så lätt ändå. Det skönaste vore om jag kom ur hela godisgrejen, som jag gjorde i somras. Då åt jag godis "bara för att" även fast jag inte ens var sugen.
Jag vill lära mig att äta mer frukt och annat bra istället!

Don't you ever feel

En eftermiddag i Skövde med fröken Roslund resulterade i en stooor fika, kläder och lite annat smått och gott. Jag är väldigt nöjd med det och det kändes riktigt bra att få fylla ut garderoben lite. Även fast det var just det. Lite alltså. Imorse stod jag framför garderoben, hittade ingenting kul och funderade på om jag kanske inte hade tillräckligt ont i halsen för att stanna hemma ändå Men tro inget dåligt om mig, jag pallrade mig iväg till skolan ändå och nu har jag kläder för ännu en dag.
En dålig sak som är hänt är att jag har fått för mig att jag har fått en glasflisa i foten. Jag har nämligen jätteont i hela hälen och det hände efter att jag hade gått på ett ställe med krossat glas. Eller jag gick ju inte i det, utan gick åt sidan. Funderar på om en liten bit inte lyckades ta sig igenom skon i alla fall.
Men annars gillar jag dagen!

Its brittish

Efter att ha utsatt mitt hår för fem schamponeringar, ordentlig med tuppering, sprayning på hög nivå, färgsprayning och fetsmink på två dagar så tog jag för givet attt mitt hår inte mådde så himlans bra. Därför har jag nu gjort en rejäl inpackning och kletat i Repair Rescue och hoppas på att det mår lite bättre nu.
Att ha fetsmink i håret är minsann ingen höjdare. Det blir en snygg effekt, men att få ur det sen är en annan historia, och jag har varit med om det några gånger nu...

Bort från oss

Idag är jag en lite dålig tjej. Huvudvärk och ont i halsen. Inte så kul, men var ändå i skolan nästan hela dagen så jag kommer överleva i alla fall. Björn och Richad var så söta idag när jag satt inne hos dom och knycklade ihop papperslappar för att dra en vinnare av presentkort, för när jag hade suttit där en stund så tog dom fram godis som gjorde dagen lite bättre. (Kan meddela att ingen i min familj vann...)
För att bli bättre så har jag införskaffat mig en Innocent och en Ben & Jerry's. Jag känner mig lite som en miljöhjälte nu. Innocentflaskan består nämligen till 100% av återvunnen plast, och den sortens glass jag köpte är till för att skapa större medvetenhet om problemen i Östersjön. Funderar på att hjälpa dom på något sätt. Så lite bra är jag allt!

Brinner upp i natten

Nu sitter jag hemma hos en person jag tycker om enormt mycket. Tyvärr är han inte här för han repar på sin teater. Och jag måste plugga så hann inte följa med. Och ja älskling, jag har faktiskt pluggat och inte suttit här hela tiden!
Idag när jag och Sterner stod i matsalen och hörde mattanterna prata så sa han att det var så jag, Lisa, Louise och Sarah skulle vara om några år. Men jag och Lisa har helt andra planer än att bli mattanter. Vi ska flytta till samma kvarter och bli som dom i Desperate Housewives. Vi ska skvallra om grannarna, shoppa och baka cupcakes! Jag vill ha det, och med en släng Cougar Town. Dom är så himla härliga hela tiden och har massa interna skämt och grejer för sig som gör att dom framstår som helt galna. Men fantastiskt roligt verkar dom ha med varandra i alla fall.
Så vill jag ha det!

Let me know

Nu är jag sådär sjukligt trött igen. Nu har vi kört vår fina barnteater för sista gången, och det gick hur bra som helst! Lite sorgligt att lämna det som va har jobbat så länge och hårt med, men lite skönt är det ändå. Nu får jag lite mer fritid, kan stressa ner och får sova lite längre.
Allt som allt är jag väldigt nöjd med helgen och tycker att alla har gjort ett så fruktansvärt fint jobb! Synd för er som missade det. Vi var grymma!

Måste stanna här

Ja, nu har jag ju inte skrivit på ett antal dagar. Och mycket har hänt! På estetlogen så står det vad jag har haft för mig sedan dess. Utöver att jag har vigt mitt liv till Borggårdsfesten så har jag varit på Kullenfestivalen tillsammans med Louise, John och Ylva. Vi myste till det med att picknicka på kyckling, potatissallad vindruvor och massa andra godheter!
Igår hade vi premiär för Operation Rädda Världen! Det var hur roligt som helst och jag tyckte att alla var jätteduktiga. Lite småmissar här och där för min del, men kanske bara var jag själv som tänkte på det. Riktigt roligt var det i alla fall, och jag är säker på att den här dagen kommer bli minst lika rolig!
Även denna gång krävdes det två schamponeringar och ordentligt med scrub till ansiktet för att jag skulle få bort allting, men jag hann få bort det värsta precis i lagom tid innan Erik kom hit en stund. Dock har jag fortfarande färg kvar i hårbottnen och mina kinder är fortfarande lite hudpastekladdiga.
Men nu ska jag tagga!

Vi gjorde alla misstag

Efter att ha slitit hur mycket som helst så var det tillslut dags för genrep. Allt var klart utom en av rymdhjälmarna, men den kommer utan problem att bli klar till helgen. När jag hörde publiken strömma in blev jag både nervös och så himla pepp. Ju längre tiden gick, desto mer ville jag bara ut på scen och göra det bästa dom någonsin sett! När det sen var dags så kände jag hur jag inte hade samma kontroll över min kropp längre. Nervositeten slog till ordentligt. Mina händer skakade sig igenom dansen och det tog ett tag innan jag kunde slappna av lite mer. Men i slutändan tyckte jag att det gick hur bra som helst, och responsen vi fick av publiken gjorde min dag!
Och nu, några timmar och två duschar senare, så har jag äntligen fått bort allt smink och annan färg. Om ni undrar varför det krävdes två duschar så får ni komma på teatern i helgen!


Söker svar

Jag är hemma i fullt normal tid, något som känns väldigt sällsynt nu för tiden. Jag har inte speciellt att göra heller. Skönt är det minsann! Imorn ser dagen lite annorlunda ut i alla fall. Först ska jag, förhoppningsvis med hjälp av en cykel, besöka olika skolor i Skara med Ylva för att göra lite reklam. Efter två ganska vanliga lektioner så är det reeeep som gäller hela kvällen. Jag hoppas en miljon gånger att dte går bra!

Always, forever

Det är nu ett faktum. Jag ska aldrig bo ensam. Inte en chans. För det första så är jag rädd för både mörker och spöken, så jag är ganska lättskrämd. För det andra så hatar jag känslan av ensamhet. Jag tycker att det är skönt att få vara själv ibland, men inte länge och inte på kvällar. För det tredje så blir maten katastrof. Det är nu lördagskväll och jag har precis ätit fil, müsli och leverpastejsmacka. På en lördag. Lördag. Det är ju inte så att jag inte kan laga mat, för det kan jag! Det är bara det att utbudet av maten här hemma var pasta och wokgrönsaker. Jag kände inte för den kombinationen. Att handla var inget alternativ eftersom jag dels var för trött och dels köper mat nästan varje dag. Och så är det inte roligt att laga mat bara till sig själv heller.
Därför kräver jag att jag ständigt har någon att bo med. Punkt.

Jag var ensam

Det är en väldigt trött Felicia som sitter och skriver det här. Dagen har sett ut som följande: åka till Skara klockan 7, äta frukost på McDonalds innan vi gick till skolan vid 9, sminka ettor, sminka oss, repa i oändlighet, kämpa för att få bort det mesta av sminket, åka hem 5. Så ja, nu vill jag sova, men det har ändå varit en bra dag för det känns som att, i alla fall jag, fick till saker lite bättre än förut.
Mest av allt vill jag att Daniel ska vara här!

You make me wanna shout

Idag har jag träffat konstiga politiker. En hade en bra röst att lyssna på och var lite rolig. En kunde inte prata för sig själv, utan hade en kille med sig på scenen som fick svara på allting. Och en var så nervös och osäker på sina svar att han svettades på naveln. Bra frågor ställdes också.
Sen har vi löst stankproblemet i källaren också. En död fisk. I ett skåp. Som har legat där och ruttnat i nästan en vecka. Tack!
En dag utöver det vanliga och det tycker jag om.

Höll på att glömma! JAG HAR BOKAT MIN BILJETT TILL PEACE AND LOVE NU!!

Kommer aldrig att lämna dig

"Den stora tragedin här i livet är att män älskar kvinnor. Kvinnor älskar barn. Barn älskar hamstrar"

"Jag försöker stå emot frestelser, så länge de inte är oemotståndliga"

"Men nog pratat om mig, nu pratar vi om dig. Vad tycker du om mig?"

"Kompromissa inte med dig själv. Du är allt du har."

"Jag är extremt tålmodig, förutsatt att jag får min vilja igenom"

"När de yttre skönheten försvinner måste man envetet hålla fast vid åsikten att den försvinner inåt"


Feeling free

Idag är det studiedag för alla i Skara, och jag ska ägna denna dagen åt just studier. Jag ska sätta upp affischer, repa och plugga naturkunskap. Jag tog även tillfället i akt och följde med min syster till skolan för att berätta för hennes klass om Borggårdsfesten och dela ut flyers till dom. Och vilken känsla! Jag har inte varit på Vindängen på flera år och så kommer jag dit och träffar Louis och Lottie (gamla fritids...lärare?) och så luktade allting precis som det gjorde när jag gick där! Kände nästan för att börja om från början.
När jag satte upp en affisch så pratade jag med några andra lärare om spökvandringen i höstas. Då sa en av dem, som jag inte har träffat förut, att hon kände igen mig för att hon hade tyckt att jag gjorde ett så bra jobb! Vet ni hur glad jag blev då?!

I should live

Jag börjar tro att det är någon som har dött i vår kära estetkällare. Det har luktat jätteäckligt ända sen i söndags. Det har kommit upp massor med förslag på liknelser till stanken, men ingen verkar riktigt hitta rätt. Det bara stinker helt enkelt. Det har nu dessutom spridit sig upp för trappan och på något sätt hamnat i samhällkorridoren på andra sidan skolan typ. Jag hoppas verkligen att dom hittar felet snart! Alla är rädda att lukten ska fastna i kläderna och håret...


Finger on the trigger

Jag gillar att dansa. Det är kul. Träning är det också. Bra grej det där. Uppvisningen igår gick bra också. Och nu har jag bestämt mig att fortsätta med jazzen, och att jag ska börja hip-hop och feminine vibe. Det kommer bli bra tror jag. Bra att jag har Sarah med mig!


When I get there

Jag har precis sett två knäppisar äta cheesecake från golvet och tänkte fortsätta att kika på dom en stund.
Det har varit en bra dag. Det var sol i Axvall när vi delade ut flyers till massa barn och när Anton hjälpte mig med matten så började jag inte gråta av hopplöshet, utan jag lyckades förstå det mesta. Så kul att vara där igen och träffa hela familjen!
Nu har mina föräldrar precis cyklat vidare mot nästa stopp och jag är ensam. Funderar på om jag ska hitta någon mysig film att kolla på. Eller om jag ska fortsätta kolla på Vänner.

Vi reste långt bort

Mamma och pappa är så söta som springer omkring och skyndar och nyfiket kikar ut genom fönstret som små barn gör när dom kollar efter tomten. Det är så att dom är med på en cykelfest. Det går ut på att dom får ett kuvert där det står vart dom ska cykla. Då hamnar dom hos ett par som bjuder på förrätt tillsammans med ett annat par. Sen öppnar dom nästa kuvert som leder till ett annat par med helt andra som sällskap. Till slut kommer alla par att ledas till samma ställe för ett festa.
Mamma och pappa väntar nu på deras fyra gäster som ska bjudas på huvudrätt. Därför kikar dom efter vilka det är som kommer att komma cyklandes hit. Hur spännande som helst!

Stora och små

Jag är så fruktansvärt snygg just nu! Har på mig min svarta/leopardmönstrade jumpsuit, röda sockar med vita blommor och Daniels blå/gul/vita tröja. Eftersom ingen kommer se mig ändå så satsar jag på bekvämt före snyggt.
Träningsvärken är ett enormt faktum. Benen. Magen. Armarna. Ryggen. Jag kan knappt röra mig. Men det känns bra ändå för jag vet i alla fall att jag har gjort något, och det är inte särskilt vanligt.
Men nu ska jag dra ut min smärtande och välklädda kropp till köket för att baka rymdmuffins till imorn!

Knäckebröd

Det var inte alls som jag trodde. Min kondition hade faktiskt gått i ide och har nu vaknat! Jag, i egen hög person, klarade helt utan problem alla 5 km och hade kunnat fortsätta länge till. Vet inte hur det är möjligt, men bra känns det i alla fall. Nu taggar jag Vickis för imorn.

Picknickkorgen vi fick får jag inte glömma! Den var fylld med fil, bröd, lax, kalkon, choklad, paj, potatissallad, morötter, cider och philadelphiaostar. Inte tokigt alls!


I love you

Ville bara säga att enligt min räkning så har jag och världens finaste kille varit tillsammans i sex månader idag. Det tycker jag är en väldigt bra sak. Tusen pussar på den killen!

Like I'm indestructible

Imorn ska jag ta med min otränade kropp till Jönköping där jag ska springa Vårruset med mamma, Ronja, Camilla, moster Linda och kusin Rebecca. Hur det går har jag ingen aning om. Antingen så har min kondition gått i ide och på något mystiskt sätt vaknat till liv igen tills imorn, eller så är den obefintlig. Jag tror det lutar åt det senare alternativet, men det återstår att se!

Jag älskar dig<3

En ängel

Det känns som att jag helt plötsligt har blivit en morgonmänniska. Ganska så otroligt faktiskt, men det kanske bara är tillfälligt. Igår vaknade jag 5, en timma innan jag och Daniel skulle gå upp. Han sov som en stock, och jag spelade hapran.
Idag vaknade jag 6, då jag egentligen ska gå upp, men denna morgon behövde jag inte gå upp förän 9. Så duktig som jag är så gick jag faktiskt upp efter att jag hade legat kvar en timma i sängen och nu sitter jag och skriver på Ylva-uppsatsen. Jag känner mig nöjd. Kanske ska fortsätta vara morgonpigg...

I feel so strong

Felicia Berger har fått jobb. Så är det med det. Visst, det är inom kommunen och alla som söker får jobb, men det är i alla fall ett jobb. I och med denna kommande tillökning av bankkontot och det faktum att jag inte börjar förän 11 juli innebär följande: Peace And Love med Louise och Alfred väntar!!

Vinden vänder

Unai kollade på Gossip Girl och då tyckte han att han kände igen Serenas sätt att agera och prata. Till slut kom han på att det var för att hon var som mig! Huruvida jag kan hålla med om det vet jag inte, men jag tar det som en komplimang i vilket fall.
Därför tycker jag att det nu är hög tid för mig att sätta mig framför förra veckans avnitt med en Ben and Jerry´s i handen, så att jag är redo för dagens avsnitt senare!

Bovar och propellerplan

Igår var Daniel väldigt ogillande mot allt som har med bloggar att göra. Jag klarade mig ganska så bra ändå, men nu har jag lite att ta igen.
Min helg har i alla fall varit väldigt bra! I fredags åkte vi till Floda för att festa hos Emelie och det var riktigt roligt måste jag säga. Igår åkte vi hem och så var det kalas för min syster som har blivit 11 nu. Puss på henne!
Nu ska jag ut i solen och äta godis. Sådeså!

RSS 2.0