Nice ass

Idag så ska jag äntligen åka hem till Falköping och vara med min älskade familj hela helgen. Som jag har längtat! En fördel med att inte bo hemma är att man uppskattar det mer när man väl kommer hem. (Men missförstå mig inte, jag trivs jätebra här med Michelle!) Två veckor har gått sen jag var hemma, och igår kom pappa förbi en sväng. Jag blev så himla glad när han stod utanför dörren!
I helgen ska jag passa på att:
~ Gå på musikal med mamma. Och inte vilken som helst, utan underbara Moulin Rouge
~ Dricka mjölk från Falköpings mejeri. Jag är inte kompis med Arla
~ Äta mat med nötter i
~ Köpa med mig bröd från Mössebergsbagarn
~ Äta kräftor
~ Låta Melina agera hårmodell
Helt enkelt sånt jag inte kan göra här!

Och så är det en extra speciell dag eftersom fina fina John fyller år!

Time travel

No more Vickis for me! Aldrig mer ska jag utsättas för konditionstest. I alla fall inte på minst ett år och det är jag välidgt nöjd med.
27 Januari tänkte jag ta med mig Sarah till London och kolla på världens bästa kille. Får jag inte åka så kommer jag börja gråta. Jag var på gränsen till att gråta när jag såg att han skulle dit. Fast risken är stor att vi ska ha rep och grejer så vi inte kan åka ändå. Men tänk om!
Nästa vecka får jag tillbaka mitt liv också. Det ska bli skönt!

Kisen

Romerska bågar är farligt gott. Och så har jag ett fins rosa Monica-set. Mina vänner känner mig så väl! Helgen har flugit förbi med fest, Stockholmsresa, Rafael Edholm, ravesugna italienare, kärt återseende av ett födelsedagsbarn och nudelsoppa. Ifrån festen blev det inte så många bilder, och ifrån huvudstaden bara två. När John har med sig kameran är det den enda som behövs!
Men här är några av mina ändå, enjoy!Välkommen in

Just nu laddar jag inför en lite crazy helg! Kameran ligger på laddning, så på söndag kommer de lite bilder från alltihop. Exakt vad som kommer att hända imorgon vet vi inte än, men bra kommer det att bli i alla fall!


Just wanted to tell you

Jag jobbar på att förstå mig på Twitter och det är verkligen inte lätt. Jag kan inte ens få söka på dom jag vill. Men så fort jag har lärt mig allt så kommer jag vara fast för alltid.
Nu är prio ett att förstå mig på hashtagarna till skolarbetet...

Once upon a time

Jag tror jag lider av ett Monicasyndrom. Jag städar hela tiden. Jag stod i köket och diskade, gick ner med soporna, torkade av överallt och diskade till och med diskhon när jag var klar. En måndagskväll när Idol går på tvn. Som om inte det vore nog så kom jag på mig själv med att hämta fönsterputs och torka av badrumsspegeln när jag egentligen skulle ha borstat tänderna. Om jag inte hade haft någon som helst självkontroll så hade dammsugaren och MrMuscle åkt fram också. Känner mig så himla tråkig och vuxen, men rent och fint är det i alla fall!

We could be heroes

På bussen hem fick jag ett samtal från en väldigt snäll människa. För ett tag sen skänkte jag 50 kr till Afrikas horn, och nu ringer Unicef runt till dom som har skänkt pengar till dom förut för att fråga om man vill bli världsförälder. Det är något som jag har funderat en del på faktiskt, men jag har varit lite skeptisk om hur mycket pengar som verkligen går fram. Det visade sig att Unicef tog 15% av bidragen. Då är det ändå 85 kr i månaden som går till barnen och det är ändå okej tycker jag. Min tanke var ungefär "Det är klart att jag ska hjälpa den här snälla killen att rädda världen!", men min ålder stoppade impulsen. Det kanske var tur.
Jag är faktiskt inte säker på vart jag vill placera min hundralapp varje månad. För något vill jag göra. Men frågan är om det är bäst att sprida ut dom pengarna över världen och inte göra så mycket, eller om det är bättre att ge dom till ett enda barn och göra stor skillnad. Och ska man då stödja dom utsatta flickorna, eller Sista Hjälpen för dom som verkligen svävar mellan liv och död.
Jag tror nog att jag helst skulle välja att ha ett fadderbarn för att få se lite med konkret vad just mina pengar gör. Men jag ska nog tänka igenom det lite mer först!

In the house

Om det är någon som helt mirakulöst har missat våra glädjetjut och höga skutt till månen så kan jag nu dela med mig av nyheten: vi vann i Västergötland med vår Noomaratonfilm och ska till Stockholm nästa lördag!!! Resan betalar dom och allt är helt galet!
(För övrigt ägde vi ut dom som satt framför oss rätt rejält, bara det gör mig glad)

När tröttheten tar över

Jag hoppas innerligt att jag har avklarat min sista orientering, och jag avslutade med den värsta jag har varit med om! Det tog en halvtimme att gå hela vägen dit vi skulle, och dessutom spöregnade det under hela vår vallfärd. Sen sprang vi omkring på stigar, vägar och träsk. All världens vatten och lera har samlats i Skara. Det läckte in i skon. In genom sockan. Jag hade lera på tårna. Så skorna ligger just nu i vårt badkar i ett desperat försök att få dom vita igen. Men trots allt det jobbiga så hade jag i alla fall ett väldigt trevligt sällskap där vi lufsade runt!

Snälla, ge dig av

På teatern så jobbar vi just nu mycket med att man ska ta ifrån sina egna känslor och se vad som händer och hur man reagerar, så därför skulle vi gå omkring eller sitta i rummet och tänka på en situation då man var väldigt arg t.ex, och sen låta den känslan ta över. Just arg tyckte jag nog var svårast eftersom jag nästan aldrig blir arg, utan ledsen och sur. Men när det kom till att man skulle tänka på något som gjort en ledsen... Nästan alla satt och grät och hela rummet kändes som en enda stor sorg på något sätt. Det var den sista av dom övningarna så dom flesta var fortfarande ledsna även efter att vi hade skakat av oss övningen.
En väldigt lärorik lektion må jag säga.


The wind in my hair

Nu är jag helt slut. Och hungrig är jag också. Men dagen har varit spännande! Förutom att pappa och Daniel monterade ihop den nya soffan så har jag varit i skolan med några fler estetisar. En man som har jobbat på Skara Skolscen har skrivit en bok om teaterövningar och då ville han ha bilder där folk gjorde dom där övningarna. Folk är alltså vi! Jag tyckte helt klart att det var värt en söndagseftermiddag. Lärorikt. Roligt. Kontaktknytande.
Näst på schemat står: snabbstädning av lägenheten, samhäll, lite jobb och sist ska jag krypa upp i soffan i min nyinköpta myströja!

Jag undrar hur du mår

Nu har Michelle begett sig av hemåt igen för att bli frisk. Det blir så himla tyst och ensamt att vara själv här. Första natten hon var hemma hade jag Daniel hos mig, andra natten var jag helt ensam, tredje (igår) kom hon hem sent på kvällen och nu blir jag alltså själv igen.
Jag kan tycka att det är skönt att vara själv någon timme efter skolan när man har haft folk omkring sig hela dagen, men sen blir det bara så tomt. Tror jag behöver någon som ser till att jag håller mig till tusen sidor översättning och tjäna pengar istället för att sitta här.
Men jag har en Innocent i kylen som gör mig glad!


Du är speciell

"Varje gång jag ser dig är det som att gå ut en sommardag. Det blåser lite och det är fullt av vackra blommor överallt"
Sterner är söt tycker jag!

Och så tyckte jag att dansen igår var riktigt rolig. Funderar på om det var bättre än jazzen, men jag har inte bestämt mig än.  Jazzen kan mormor och farmor få se, men när vi ska visa viben så får dom gå ut...

Inga andra

24 timmar
Tema: Signalfel
Platser: På en pakethållare, vid en kiosk, ett gömställe
Föremål: En bakelse, tangenter, en aslagstavla
Vi fick det till att bli såhär

Jag lyckades somna i slutspurten så det var väldigt spännande att se vad som hade hänt, men jag är väldigt nöjd!

Fogrange

Efter förra årets erfarenheter så satsade vi i år på en enklare handling, färre scener och färre skådespelare. Vi är i redigeringsstadiet för tillfället och hittils verkar det som att vi har använt en bättre taktik! Ylva och John jobbar för fullt med att klippa ihop bilder och passa in ljudet så att det stämmer, medans jag och Louise har ägnat oss åt musikskapande. Inte så mycket kvar att göra på musikdelen, men min kompanjon har somnat. Med ögonen öppna. Det skrämmer mig lite...
Tröttheten börjar komma, men ska inte somna än på ett tag. Förra året hade vi inte ens börjat med redigeringen vid den här tiden, och jag kan ju inte vara sämre i år. Bara att sätte mig med musiken igen!


Nycklar på bordet

Om 24 timmar är det dags för Noomaraton igen, så om ni ser några i Vara som springer omkring med filmkamera och verkar göra lite konstiga grejer är chansen stor att det är vi!


Jag försöker klara mig

Jag vill bara susa omkring på vardagsrumsgolvet och göra piruetter och dansa tills jag somnar! Första jazzlektionen för den här terminen gick snabbt och jag kan knappt vänta tills på måndag och jag får köra igång med feminine vibe. Spännande att prova något nytt! Nu ska jag träna så att jag verkligen lär mig allting vi gick igenom idag så att det sitter tills nästa gång. Jag älskar det verkligen!

Krut i dojjan

Framför mig står Tom Hanks och pratar om Islam. Ross jobbar också på vår skola. Jag bara väntar på att Jennifer Aniston eller Blake Lively dyker upp. Det hade skulle jag uppskatta.
Imorse insåg jag att jag nog har hört hemma i Skara hela min gymnasietid. Igår fick jag gå upp 5.20 för att kunna ta mig från Larv till skolan i tid. Och idag missade jag den första stadsbussen så att jag var nära att missa bussen till Skara, och då var det ändå längesen jag åkte från Falköping på morgonen så jag borde ju ha varit ute i extremt god tid? Så jag ser fram emot imorgon när jag får sova ända till 7 och sen bara gå en überkort promenad till skolan. Det är nog så det har varit menat att vara hela tiden. Känns bra att jag har hittat rätt nu!

RSS 2.0