Stormy islands

Brittiska fenomen jag stött på under mina fem månader på plats.
~ Cheers. Min förrvirring var ett faktum när kunderna skulle skåla varje gång dom gick in i provrummet. Sen fick jag höra att det var ett annat ord för "tack, ha det bra". Hade kanske föredragit konstant skålande bland alla kläder.
~ Kärleksord. Att ständigt bli kallad Darling och Love av helt okända människor gör mig alltid lite glad. Dock inget jag själv skulle applicera i mitt engelska ordförråd då det endast skulle leda till obekvämd falskhet.
~ Rullband. Aldrig har jag uppskattat längden av våra rullband i mataffärerna så mycket som jag gjort sen jag kom hit. En meter på varje sida av kassören. Max. Det innebär att man inte kan packa upp allt på samma gång. Och skulle man få för sig att i lugn och ro packa ner allting ordentligt i påsarna så blir man stenad. Här är det bara att slänga ner allt så fort som möjligt och låta nästa på tur genomgå samma process.
~ Pubekonomi. En shot för £ 2,50. Två stora kannor drinkar för £ 14. Behöver jag säga mer?
~ Hamburgare. När vi ändå är inne på pubekonomin så kan vi lika gärna koppla ihop det till hamburgekonomin. På puben får du en ordentlig hamburgetallrik med hembakt bröd, hemmagjord burgare och hemfriterade pommes mycket billigare än vad du får lägga ut på McDonalds. Puben alla dagar i veckan.
~ Traffikljus. Vi tänker grön gubbe. Rött för bilar. Då går vi. Här är det lite på måfå, och trots att det är grönt för oss så behöver inte bilar ha rött. Med andra ord kan man inte gå ändå. Och våra gröna gubbar håller inte längre än tio sekunder. Det gäller att ta vara på tiden vi har med varandra, älskade gröna gubbe.
~ Sopor. Glöm återvinningsstationer och soptunnor. Här slänger man ner allt som kan återvinnas i en och samma påse och slänger ut det mitt på gatan tillsammans med soporna. Så fantastiskt hygieniskt.
~ Bio. Söndagsmys i en biosalong med en ordentlig popcorn är inte längre någon billig aktivitet. Man får räkna med minst £ 20 för kvällen om man ska ha en liten popcorn och sitta törstig under filmen. Det får bli nostalgitrip och ta med enga popcorn istället och dessutom välja en gammal film mitt på dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0