Femtio kronor

Jag har tänkt på en sak. Jag har fått för mig att jag ser ut på ett annat sätt än jag egentligen gör... Låter asweird, jag vet! Men jag blir alltid lika förvånad när jag kollar på en del bilder, eller ibland när jag ser mig själv i spegeln. Speciellt i Daniels spegel. Ett exempel på hur jag inte tänker att jag själv ser ut är såhär:

Men i själva verket kanske jag inte alls brukar se ut såhär, utan att det bara blir så på bild... Jag vet ju inte och det är lite... ja, jag vet inte riktigt. Konstigt typ. Men ingen kan väl veta exakt hur man brukar se ut. Man ser sig ju inte i verkliga verkligheten nångång.
Jag ska se om jag hittar någon bild på hur jag har fått för mig att jag brukar se ut...

Ja, jag antar att ni själva ser skillnaden... Jag gör det i alla fall! Så om bara någon vänlig själ vill berätta hur jag ser ut, så kan jag sluta skriva sånna häringa konstiga saker. Nu är det konstigt för att vara jag.

More than you will ever know

Melinda ringde mig kvart i 6 imorse. Men jag sov, och försov mig, så kunde inte svara. Hade nog inte varit så roligt att prata med mig då heller.
Nu är jag hungrig och bävar inför matteprovet jag ska ha sen. Jag fattar noll. Alla fattar noll. Får se hur det går.

Puss på bästaste killen!<3


It breaks my heart

Nu har jag tagit bort mitt första hotmail-konto. Lite känslosamt måste jag säga. Ja, jag är ganska mesig... Men det känns lite sorgligt ändå! Jag har haft så många utländska mailvänner, genom någon sida jag inte kommer ihåg vad den heter, från allt ifrån Österrike till Aruba.
Anledningen till att jag tog bort det var att jag i stort sett aldrig kollade det, och när jag väl gjorde det så var det bara massa mail ifrån tidningen Julia, netlog och skräppost. Inte mycket att ha. Så nu är det jag, min "nya" hotmail och min telia som får leva vidare tillsammans!

Just feelings

Igår var jag riktigt huslig. Jag lagade både förrätt och huvudrätt till mina kära familj och pojkvän. Melina stod för efterrätten. Mina matlagningskunskaper är begränsade, och det tog en timme mer än vad det skulle enligt receptet. Tillslut blev det klart i alla fall och vi serverade:
~ Granatäpplesallad med halloumi och avokado
~ Kyckling och couscous med örtsås
~ Marängsviss
Bra blev det tycker jag. Dessutom har jag den finaste killen av alla, som överraskar mig med myspysgodis!

Jag är förlorad i dig

Helgen är för kort. Alldeles för kort. Minimal är den. Jag ska hinna jobba alla mina lediga timmar och dessutom plugga tusen mycket till mitt matteprov som jag har på måndag (jag fattar inte något alls av matten...). Och ikväll ska jag laga avancerad mat till familjen. Daniel kommer också så måste vara lite social. Och så måste jag välja ut massa fina bilder som jag ska skriva ut på måndag.
Jag tycker bara att dom två första punkterna är tråkiga. Dom andra tycker jag väldigt mycket om! Men hur ska jag få allt att gå ihop?

Fighting in the dance hall

Igår fick jag lära mig att "vad gör du?" även kan betyda "när börjar du imorn?". Lite senare fortsatte lektionen och jag fick veta att "vad ska du ha för kläder?" funkar lika bra som "när ska du gå upp?"
Min vän är inte särskilt normal. Det är just därför jag tycker så mycket om henne!


På hela dagen

Nu blir det ett sånt där kort inägg igen. Jag är typ sjuk så min dag har inte varit så rolig. Kollat på när dom andra har akrobatik, dansar och har idrott. Däremot har vi fått reda på vilka grupper vi ska vara med i på borggårdsfesten och jag hamnade i marknadsföring så vi hade ett litet möte. Kändes bra i alla fall!
Nu ska jag fortsätta kika på när dom andra spelar lacrosse.

What I'm going through

Jag är hos Michelle. Hon är galen. Jag tycker om det.

Blinka med ögat

Jag funderar starkt på om jag ska dra igång med min solning igen... Kylan tränger in i min kropp och ingenstans är jag riktigt varm. Jag får panik av att veta att det inte finns något att göra åt det. Så mycket panik och sån kyla att jag börjar gråta vilken sekund som helst. Jag lider alltså av någon sorts köldhalvdepression. Därför vill jag sola igen. För att det är så underbart att ligga där och drömma sig bort och hamna på en strand. Visserligen bara för 15 minuter. Men den kvarten är helt ljuvlig! Värme + brun. Helt jättebra!
Jag tror att det är precis det jag behöver för snart bryter jag väl ihop. Det känns i alla fall väldigt tryggt att veta är det är runt 20 grader i Villanueva de la serena nu, och att det bara är två veckor kvar!

Som en ostmacka

Det här har sannerligen varit en dag full av små konstiga saker och grejor. En del bra. En del dåliga. Roligast av allt var nog Richards lektion. Jag brukar inte kunna koncentrera mig särskilt länge och däför blir allt så luddigt tillslut. Men idag hängde jag med hela tiden och fattade faktiskt allt. Det måste vara teets förtjänst! Vi pratade om LAS- Lagen om anställningsskydd. Inte så roligt kan man tycka. Men allt var bara lite bättre idag så det kändes bra!
Och nästa vecka kommer niorna till oss och ska ha intagningsprov. Nästan så jag blir lite nervös för deras skull! Och äntligen så är det våran tur att få ta hand om dom. Spännande tycker jag minsann!

I can almost see it

Idag är det onsdag och idag:
~ Har jag två timmars håltimma själv
~ Fyller spanskahanna år
~ Är det 4 månader sen Daniel var hos mig första gången
På tal om honom så drömde jag ganska konstigt inatt. Och så drömde jag att någon fick panik och ropade eutrofiering. För er som inte vet vad detta betyder så kan jag berätta att det är ett annat ord för övergödning. Ett ord som tack vare min gamla nolärare sitter inbränt i mitt minne för all framtid...

Ni kan komma fram nu

Tröttheten närmar sig allt mer. Onormalt kallt är det också. Både ute och inne. Tröttheten och kylan har varit vid min sida hela dagen. Var riktigt nära att jag stannade kvar hos älsklingen imorse, men mitt samvete tog över. Dessutom har min fader superkoll på dexter och min frånvaro.
Dagen har varit bra, men nu vill jag mest att dygnen ska flyga iväg så att det blir varmt snart. För att hjälpa tiden att gå så ska jag ta mig en dejt med sängen om en liten stund. Dessutom har jag ett beslut att fatta, och jag tänker som mest och bäst när jag ska sova.

When I see your face

Honey, I'm home! Ja så hade jag ju kunnat säga, men min honey är inte hemma. Nej, han är och teatrar så jag sitter hemma hos honom med en übermysig Maja i knät. Funkar finfint det också!
Jag har i alla fall kommit hem från Sunne nu och ja... det var kallt. Riktigt kallt. 30-40 graders skillnad från Österrike. Temperaturen låg nämligen runt 15-20 minusgrader. Och så fartvinden på det.Jag tryckte mina fötter mot ett varmt element i nästan tio minuter innan jag ens fick tillbaka någon känsel. Och nu är mina händer väldigt känsliga mot.. ja allt! Men backarna var väldigt bra och det var inte så mycket folk!
Tusen rådjur har jag sett också. Det började redan igår morse när jag satt i Lisas kök och åt frukost. Då spatserade tre mina rådjur förbi. Efter det såg jag rådjur på var evigaste fält!
Nej, nu börjar Solsidan. Går ju inte att missa!

Lisatjejen!

My heart is burning for you

Nu har jag pratat med banken, packat och skrivit vidare på uppsaten. Det ni! Nu ska jag göra mig i ordning för ikväll. Jag kommer befinna i mig i världens mysigaste hus mitt i ingenstans tillsammans med fina människor. Väldigt okej tycker jag att det är!
Men imorn får jag smyga upp tidigt för då kommer la familia och hämtar upp mig för att sedan fortsätta resan upp till Sunne. Väldigt okej det med ska jag säga er!
Så ja, vi hörs på söndag igen!

Som ingen annan vet

~ Stekpannan gav ytterst varierande resultat på mina pannkakor. Min slutsats: den har en förbannelse över sig.
~ Egentligen borde jag kanske gå ner och jobba några timmar.
~ Men jag måste gå ner till banken, packa och se till att komma igång med den där dumma uppsatsen på riktigt
~ Jag vill till peace and love.
~ Mina känslor lever ett helt eget liv.
~ Jag har paxat framsätet i Louises bil.
~ Saknar min kalender i skåpet.

Ända sen barnsben

Såg nyss att mitt förra inlägg var mitt 500:e! Vilket fint jubileumsinlägg det blev... Men, men bättre än så blir det inte för nu ska jag jobba!

Wanna get to know you

Nu är jag trött. Fast inte på ett dåligt och lathetssätt. Nej, på ett bra sätt. Jag har faktiskt gjort något för att bli trött. Jag har dammsugit hela huset + superdammsugit mitt rum! Ganska bra tycker jag. Nu slipper Daniel oroa sig för en dammexplosion när han kommer hit. Jag har fått i uppdrag att städa toaletterna också, men mitt minne är begränsat. Jag kommer inte ihåg hur man gör. Synd för mig. Fast kanske inte egentligen. Men eftersom jag är den snälla människa som jag är så får jag väl ringa mamma för instruktioner.

Konsekvenserna av att ha en plastpåse gömd bakom en fotölj för länge...

Inget undantag

Nu har jag skickat iväg ännu fler ansökningar, och dessutom har två av dom svarat och frågat efter cv. Känns ytterst bra!
Nu hade jag tänkt avsluta kvällen med att läsa vidare i boken som jag började på igår. För fjärde gången. Okej, jag är inte säker på att det är fjärde, men borde vara så. Har läst den minst tre gånger i alla fall. Kanske ska avslöja vilken det är. Känns som att ni vill veta det vid det här laget. Då ska jag tala om för er att det är Nicole Richies bok Sanningen om diamanter. Visst, det är ingen kandidat till Nobelpriset i litteratur direkt. Den är amatörmässigt skriven. Påminner lite om en blogg faktiskt. Men det är lite därför jag gillar den. En perfekt bok när man är lite ledsen. Eller väldigt glad. Funkar till allt! Nu säger jag inte mer för den ligger bara tre armlängder ifrån och skriker efter mig!

Omslaget är något överredigerat...

We work for free

Jag sitter och chattar med min kompis Unai i Spanien. När jag pratar med honom så förstår jag verkligen hur chill skolan är här i Sverige. Jag vet inte om regeln gäller på alla skolor eller om det bara har varit så på mina, men regeln säger: Max två eller tre prov i veckan. Det har jag tyckt är ganska mycket ändå! Men nu när jag som sagt pratar med Unai så har jag ändrat mig. Att deras skola suger förstod jag redan när Alicia pratade om det, men nu verkar det extremt. Deras regel lyder: Max tre prov om dagen. Det är ganska väldigt jättemycket! Nu ska dom ha 15 prov på 17 dagar. Jag hade dött...
Förutom massa prov så funkar inte deras värmegrejs så det är jättekallt inomhus hela vintern (vad dom räknar som kallt vet jag ju inte...) och så har dom inte alls så många möjligheter att välja mellan som vi.
Jag gillar min skola!


That dream is so far away

Jag är lite stolt över mig själv nu faktiskt. Jag fortsatte i duktighetens anda från igår och har därför suttit fast framför datorn i någon timme eller så och sökt minst fem sommarjobb. Det ni! Och jag vill inte höra massa klagomål om att det är sent ute, det vet jag redan. Huvudsaken är att jag gjorde det. Dessutom hade jag fortsatt med det nu också om det inte vore för att smögenbryggans hemsida har valt att inte fungera. Too bad for me. Men den kör väl igång snart igen hoppas jag.
Nu är det dags för Ylvauppsats!

Ge mig en instruktionsbok om mig själv

Mitt rum är 350 kilo lättare nu. Jag rensade nämligen mitt rum till 100% och det känns väldit bra just nu. Har slängt bort en hel del och om jag har otur så kanske jag ångrar det sen, men just nu känns det som en enorm lättnad! Bara det att man äntligen kan se träet i bordet igen... Aa, ni fattar!? Lite tomt nu bara, men funderar på att sätta upp massa fina bilder. Superbt!


Störst av alltJa, jag tror verkligen att det är så. Att älska någon och att bli älskad tillbaka måste vara det finaste och största. Det handlar inte bara om pojkvänner och flickvänner. Det handlar om en mammas kärlek till sitt barn. Kärleken mellan vänner. Ja, all sorts kärlek!
Det är helt sjukt att man kan tycka om en människa så otroligt mycket att man skulle kunna göra vad som helst för att se den personen lycklig. Jag tycker att detta är det finaste som finns.
Ta vara på dom du älskar. Finns du där för dem, så finns dom där för dig.

Symbios

Så blev det den 14 februari. Alla hjärtans dag. Denna fina dagen ska spenderas med två av dom som betyder absolut mest för mig, Michelle och Daniel. Jag tror minsann att det kommer bli mysigt!
Dessutom har jag nog den sötaste systern av dom alla! Hon överraskade mig med att ha köpt en jättesöt chokladkaka till mig. Puss på den tjejen!


Nu ska jag fortsätta dejta gitarren tills Michelle vaknar till och uppenbarar sig.
På tal om det så vågade jag både spela gitarr och sjunga för Daniel häromdagen, och jag låter knappt mina föräldrar höra mig sjunga. Stort steg för mig.

Typ

Aldrig förut har jag sett min pappa gråta. Aldrig förut har jag sett så många tårar rinna ner för min mammas kinder.
Kusten förknippas alltid med dig. Det har den alltid gjort. Alla gånger vi hälsat på. Alla gånger jag har gått omkring i båtgrejsbutiken. Det stora leendet du gick omkring med smittade de flesta. Du var alltid lika glad, generös och rolig, och hade den är underbara kustdialekten.
Kusten kommer aldrig bli densamma igen.
Vila i frid, Trucken.

As if you have a choice

Nu har jag så mycket jag vill skriva om, men tiden är inte så obegränsad som jag önskar! Det får helt enkelt bli ett sånt där sammanfattande grejs:
~ Jag och fröken Louise Johansson måste börja ha koll på vilka som är runt omkring oss när vi pratar om vissa personer. Vi gjorde bort oss två gånger bara på vägen hem från skolan igår.
~ Jag glömde mina fina rosor på bussen men hann precis vinka in bussen igen när han skulle vidare! (föresten så är det du som gör mig till bästa tjejen)
~ Jag myste hela kvällen med Louise x2 och Sarah. Prat, prat, prat. Som det brukar vara helt enkelt.
~ Vi planerade att vi skulle äta hur mycket som helst. Fattar inte hur vi tänkte. Vi köpte massa godis, choklad, frukter och marshmallows till chokladfonduen, chips och kakor. Dessutom hade jag lovat att dom skulle få min favoritkaka. Vi åt allt godis, lite mer än hälften av chokladen, typ tre av dom 26385 frukter som vi köpte, kanske tio marshmallows och både chispen och kakorna är oöppnade. Och jag har fortfarande ont i magen...
~ Trots att vi åt så sjukt mycket att jag har ont i magen så känns det ändå bra. Jag räknade nämligen ut mitt bmi igår eftersom jag fortfarande inte har gått upp sen jag var sjuk i vintras. Vad siffrorna blev säger jag inte, men det är så icke okej att jag nästan börjar gråta. Äta mer och skaffa muskler är vad jag ska göra!
~ Idag har jag hunnit plocka ur diskmaskinen, plockat i den igen, diskat för hand, duschat, dammsugit, gått ut med soporna, städat och hämtat posten. Kanske sätter igång en maskin tvätt också... Vuxen poäng!!
~ Jag fattar inte grejen med snöslunga.
~ Snart kommer söta killen hit!

Love lifts us up

På tal om kärleksfull så fick jag tre fina röda rosor idag! Rosutdelningen drog nämligen igång på skolan idag och påväg till maten så överraskades jag med dem. Det var två väldigt älskade personer som hade varit i farten. Tyvärr fick jag inte med mig dom hem eftersom jag skulle till Skövde och dansa efter skolan. Just nu befinner dom sig därför upp och ner i mitt skåp och torkas. Imorn får dom däremot följa med mig hem!

Give it to me now

Helt ensam på en scen. Lampor i ögonen. 22 stycken i publiken. Visa något jag jobbat på sedan december. Och klara av det! Det är inte det modigaste jag har gjort, men jag är så glad och stolt över mig själv över att jag gjorde det! I höstas trodde jag aldrig att jag skulle klara av det, och jag kände så stor press att jag hade funderingar på om jag verkligen ville gå kvar (tankarna kom inte långt så oroa er inte). Men alla fina teatrare i klassen stöttade verkligen varandra, och när jag stod på scenen kändes det som att oavsett om jag glömde allt och gjorde fel så skulle dom inte bry sig, utan bara finnas där och stötta ännu mer. Och alla var så grymt duktiga och har utvecklats massa!
Nu blev jag väldigt kärleksfull kände jag. Aja, jag älskar min fina klass!

Atomnummer

Jag trodde att jag hade två timmars ensamhet framför mig nu, men jag hade tur! Jag delar just nu teatersalen med Frida och Linnea som kom tidigare till skolan för att plugga. Bra tycker jag! Jag har faktiskt också varit duktig och pluggat + att jag ska plugga vidare om en stund.
Ikväll kommer jag stanna i skolan till 9 ungefär, för det är kvällen jag har väntat på/fruktat i flera månader: dagen vi ska visa upp våra enmansteatrar!! Trodde att jag skulle vara jättenervös, men än så länge är jag lugn och tycker det ska bli skönt att bli av med det. Är ganska trött på att jobba själv hela tiden sen efter spökvandringen...
Och ikväll ska jag sova hos Michelle och det äger!

Just a small town girl

Jag fick en såndär fixkick idag! Ni vet, en såndär kick som gör att man väldigt mycket vill städa, prova sminkningar, platta håret, göra olika spaliknandegrejor eller rensa garderoben. Idag var min kick följande: rensa, torka av och möblera om i mitt sminkskåp! Egentligen tjuvstartade jag med att fixa örhängena igår, men hann inte längre än så innan sömnen blommade ut. Men nu är hela skåpet i ordning igen, och det känns bra! Jag är bara lite rädd för att jag ska ta läppstift på ögonfransarna och använda nagellack som ögonskugga i min trötthet imorn. Kanske bäst att skriva en lapp till mig själv som en påminnelse om att saker inte står där dom brukar längre!
(På tal om lappar- dom två lapparna som är i skåpet är pappas och hans kompis viktkoll som dom hade på 90-talet typ, men som tydligen är alldeles för heliga för att jag ska få slänga dom)

En blondetts bekännelser

Lite lagom kaos dag, så jag ska vandra iväg till köket och ta en av våra extremt orangea apelsiner när jag är klar här. Varför just det är min reaktion på det vet jag inte, men jag gillar ju apelsiner?
Lovet kommer bli super och helgen likaså! Helgen spenderas med fina kompisar och en fin kille. Lovet börjar med att vara med Daniel har jag bestämt, men han vet inte om det än. Det är ju en speciell dag! Resterande dagar ska jag fylla med kompisar, uppsatsskrivning, ev. jobb och skidåkning. Helt okeeeeeeeeeej!
Nej, nu hör jag minsann hur apelsinerna kallar på mig!

Utan viktig anledning

Melina: En gång när du och Daniel pussades när ni precis hade blivit tillsammans så var min kompis här, och det var så pinsamt!
Jag: Haha, men du hade ju inte behövt kolla då?
Melina: Hallå, det var lite svårt att inte märka!
Pappa: Dom pussas ju hela tiden. Jag tycker att det räcker att jag och mamma pussas!
Melina: Usch vad äckligt! Ni är ju gamla!

You hung up

Tv:n vaknade på fel sida idag och vägrar få kontakt med datorn... Tänkte lägga över bilderna från igår på den, ta bort alla tusen röda ögon och sen flytta över dom hit igen. Men nej, jag får nog vänta tills pappa kommer hem. Såhär kan vi inte ha det!

Gotta live it big time

Jag och Sarah hade spanat in en jättesnygg jumpsuit på Bik Bok i torsdags, och igår var jag modig och köpte den. Som jag sa igår- den är utanför min comfortzone. Antingen blir den älskad eller hatad. Men Michelle tyckte om den i alla fall så jag är nöjd!

Syns väl på ett ungefär hur den ser ut, men bästa bilden på den iaf!

Förutom jumpsuiten så kom jag hem med *trumvirveeeeeeeeel* en klänning! Melindas kommentar när jag berättade det var ungefär: "Nähä!? Du som är ett sånt klänningsfreak!* Och ja, det ligger väldigt mycket sanning i det... Jag älskar klänningar och vet redan nu att jag kommer ha den på nästa fest jag ska på. Känns finemang! Dock ser det ut som att Daniel blev väldigt trött av mina klänningsbegär...


Här dansar vi

Nu ska jag iväg på inflyttningsfest hos två fina tjejor! Och klädvalet är utanfr min comfortzone, men jag samlade mod och bestämde mig för att chansa ändå!

On a roof top

Mitt tips till allmänheten: det är inte smart att spela teater och dansa om man inte har dansshorts eller mjukisbyxor. Både mjukisbyxorna och shortsen hade position tvättkorg imorse så det blev som det blev... Jag hade en kort tunika som är helt okej som man står ordentligt, men ska man stå och hänga ner mot golvet en lång stund med rumpan upp i luften och teaterläraren precis bakom så är det inte särskilt bra. Jag hade ju tights, men dom täcker ju inte 100%. Tur att alla redan har sett mig i trosor massa gånger.
Nästa del, dansdelen. Jag fick nöja mig med ett långt linne och tights här och jaa-a... Att stretcha med det är inget att rekomendera. Försök själva att göra stretchövningar med mina förutsättningar så får ni se vad om händer.
Men en kul dag har det varit ändå!

Loving you

Jag är glad på Björn idag. Inte ofta det händer för jag brukar vara sur på honom, men uppsatsen jag skrev tyckte han väldigt mycket om och skrev grattis bara för att jag hade lyckats så bra. Som om inte det vore nog så lät han mig, helt utan tjat och med full förståelse, gå på matte för alla igår istället för engelskalektionen. Är det en förbättring jag ser? Kanske dags att ta det stora steget att fråga honom om jag får ledigt till Spanien...

Doktorn i den bamhärtige samariten

Ibland tar verkligheten ett steg framåt så den inte går att missa. Idag har jag insett att det inte finns någon gräns för hur bra man måste känna någon för att börja gråta när något hemskt händer. Även fast jag inte kände dig särskilt bra så var du en del av Falköping, klass 9b och konfirmationstiden. Hoppas du har det bra där du är nu!
R.I.P 

RSS 2.0