Spendera sommaren i London

Sakta börjar vår lilla familj här att dela upp sig och återgå till sina ursprungsstäder. Det är sorgligt för oss, men för den som är sugen på att ge London en chans på riktigt så är det det bästa som skulle kunna hända. Det kommer nämligen att finnas en ledig plats i vår lägenhet från 9 juli.
Hyran är £315 person/månad ink. el, vatten och gas. Det som inte är med är council tax. Lägenheten ligger ett par minuters promenad från Hammersmith station och en kvart senare står du på Oxford street. Du kommer dock inse att du föredrar gallerian vi har här med samma butiker samt vårt egna Primark där kunderna inte är lika extremt stressade, utan man kan vandra runt lika enkelt som på Vero Moda i Falköping. Att du bor fem minuter ifrån Themsen med vackra parker och mysiga pubar känner jag att jag klartgjort ett antal gånger i tidigare inlägg.
Tjejerna du kommer att bo ihop med är alla ifrån Västerås. Två med jobb som ger dig rabatt på diverse klädesplagg samt en make up-artist du får höra spännande plåtningshistorier av.
Jag må vara aningen partisk och tendensiös i mitt uttalande, men jag tycker att alla ska få se det riktiga London och få se hur fantastiskt det är.
Om du bara känner att du vill spendera en veckas semester här så kan man hyra ena rummet, där det finns plats för tre personer, för 250kr/natt från 13 juni. Inte helt fel det heller.
 
Skicka iväg ett litet meddelande till mig på Facebook om du skulle vilja veta lite mer om det hela, och vill du se fler bilder så finns det HÄR. Det är där Madde håller till.
 

Ljusblåa dagar

Jag förstår att ni dör av nyfikenhet kring hur jag har spenderat min första dag i denna nya tid av frihet. Om någon av er har haft ångest och känt mycket oro kring det hela så kan jag lugna er med att jag åkte med Västeråsflickorna till den östra delen av vår stad. Brick Lane. Det är där alla, och då menar jag alla, snygga män håller till. Och snygga ting över lag.
 
För att fira vår absoluta svenskhet så gick vi givetvis till den svenska restaurangen Fika för att trycka i oss varsin kladdkaksros. Så efterlängtad den där biten kladdig choklad har varit.
 
Vi rundade av på det sättet vi oftast rundar av allting vi gör. Vid Themsen. Fina Themsen.
Jag kan tillägga att pappa med ganska allvarlig röst frågade ifall vi hade bosatt oss som uteliggare vid floden. Och det har vi. Mer eller mindre.

Frivilligt arbetslös

Frihet. Det är vad jag känner just nu. Jag ska inte längre springa omkring i korridorer i jakt på rätt stockroom så att jag kan fylla på ställningen med bestsellerväskor. Jag ska inte längre gång på gång hämta större storlekar på klänningarna för att kunder inte vet om att storlekarna på ungdomssidan är aningen mindre. Jag ska inte längre skrika i radion efter folk som det faktiskt visar sig att det inte har någon radio. Jag ska inte längre ta mig igenom butiken i en hinderbana runt barnvagnar, ballonger och bord i stressen att hitta tillbaka till rätt kund med den där klänningen. Jag ska inte längre jobba på Zara.
Jag önskar att jag kunde vara lite sentimental kring det hela. Det tog emot att lämna de två första butikerna jag jobbade i, men efter tre veckor i ny butik så blir man inte bästa kompis med alla. Speciellt inte när 53% är spanjorer, 46% italienare och 1% jag. Och alla pratar på sina egna språk. Vakten jobbade dock på att få mig att trivas. Han kunde säga ordet "Tack". 
Så för att sammanfatta det hela så trivdes jag inte alls i butiken. Flög hem på moln med tanken att jag ska få vara ledig resten av tiden här. Lite flög jag kanske på vägen dit också, men endast på grund av fint väder och fin gata.

Highlights

Om två veckor så sitter jag just nu på tunnelbanan ut till Heathrow med två väskor innehållande allt som jag behövt för att klara mig i denna stad i nästan tio månader. Jag har begravt mig i alla bilderna som ligger fint på datorn och blir nostaglisk över den här tiden. Det är nu jag är redo för en snabbgenomgång, en nyårskrönika med en twist, en bildbomb av mina favoritstunder.
Den stora flyttdagen. Jag blir lika pirrig i magen varje gång. Två småstadstjejer som skulle ta sig till en okänd lägenhet hos en okänd tjej i en relativt okänd stad. Lyckan i att Elin inte visade sig vara en 50-årig man som bara lurat dit oss för pengar och annat kul, utan att Elin var fantastiska Elin.
Emma tog del av vårt kollektivliv och vi bosatte oss i en mindre härlig flatshare
Breaking Dawn hade premiär. Och vi såg dem i livs levande form
Bara kärlek. Rakt igenom
Ödet sa åt oss att vara i samma land så jag tog chansen att utforska Cambridge
Det tändes julbelysning på samtliga gator och marknader slogs upp överallt
Ylva och jag gjorde rödbetssallad till 100 personer. Vi fick ingen. Men vi fick vara med på en stor julmiddag i svengelsk anda
Nyår som nyår ska vara i London
Roomiebyte. Emma tog sig hem till Skara igen och istället flyttade Madde in. Så kom Louise och gjorde vårt boende komplett. I en fräsch lägenhet denna gången
Flyget tog mig till en annan Louise i Genéve
Fröken Madeleine bjöd på 20-årskalas
Ett mycket högt antal dejter i olika parker med ett dessa kvinnor
Eurovision. Vi tog vara på chansen att rösta på Sverige. Att det inte bidrog till ett enda poäng skyller vi resten av lonsonsvenskarna för. Det är ingen annan i England som bryr sig om denna kvällen. Förutom i syfte att göra narr av det hela.
Alla vänner som kommit hit för att ta del av vårt sätt att leva
Och så lite festkvällar på det
Jag har haft det bra här. 

Att lämna något man älskar

Så. Då var det klart. Jag har bokat flygbiljett. Jag har sagt upp mig ifrån jobbet. Två veckors jobb. En veckas ledigt.
Det känns lite som när man gör slut i ett förhållande. Man hade det så fantastiskt bra. Man trivdes. Man lärde sig till och med se charmen i att sitta fast i bussen i trafikkaos. Men så hände det något, man kände att nu är det nog. Man ligger på sängen och tycker synd om sig själv. Vill inte lämna det hela. Men så säger man till sig själv att det är nu jag ska leva livet. Jag ska göra allt det där jag inte kunde göra innan. Jag ska göra precis vad jag känner för, när jag känner för det. Leva livet, carpe diem, yolo etc.
Jag kan helt enkelt inte leva i ett monogamt förhållande med London längre. Nu har jag gjort det här och nu är det dags för nästa äventyr. Jag blir glad när jag tänker tillbaka på min första plan. "Jag stannar i ett halvår, till mars". Men så råkade det vara så att jag förälskade mig i staden och framförallt så dök nya människor upp konstant. Människor som blivit fantastiska vänner. Och hade det inte varit så att den svenska sommaren är fylld av studenter, festivaler och båtfarande så hade jag definitivt stannat tills sommaren är över.
Nu vill jag bara njuta av de här sista veckorna av mitt och Londons vackra förhållande.

Feeling better

Jag må vara 1034 mil hemifrån, men när jag får ett meddelande om att Luna nu är på sin rätta plats på bryggan så känns det som att saker faller på plats. Det klarnar upp. Sommaren är påväg. Och snart ska jag få ge mig ut på havet igen. Om någon skulle fråga mig efter den mest harmoniska, friluftiga, livsnjutarplatsen så hade jag utan tvekan svarat fören på en segelbåt. Jag älskar att sitta där, gunga fram och tillbaka, det enda man hör är vinden i seglen och vattnet som slår mot skrovet. Det är sådana guldkorn till stunder som jag aldrig kommer att tröttna på.

New tricks

Min dator innehåller inte samma mängd filmer som de flesta andras. Högst troligt fler Gossip girl- och Vänneravsnitt än vad som anses hälsosamt, men just filmerna är sällsynta. Dock är en av dessa en favorit. Pocahontas. Den går om och om igen. Jag tröttnar aldrig, och fascineras varje gång av hennes starka vilja att följa sina drömmar.
När alla andra följer strömmen så ser hon steget längre och inser att det kanske finns en annan plats för henne. Hon kämpar emot vad folk säger och väljer att istället göra det hon känner är det rätta, även fast det är en stor risk. Det är därför jag ser upp till denna indian. Visserligen vill jag inte fly ifrån stammens påstådda hjälte. Inte heller rädda livet på mannen som matar min tvättbjörn med skorpor. Att stå under ett enormt pilträd och kyssas hade jag kanske kunnat gå med på dock. Jag vill våga chansa för att nå dit jag vill. Jag vill inte nöja mig med något jag känner är lagom för mig. Jag vill göra något storslaget. Och det är den damen bra på.
 
Och drömmen finns bland skogens träd
Och vattenfallet gömmer den
Jag vet den lever starkt i allt omkring mig
Och hur ska jag väl nånsin kunna lämna friheten
Hur lämnar man den dröm man har inom sig


Deep visions

Helt utmattad och sliten går jag hem från jobbet. Jag viker av ifrån den stora nogrannt upplysta vägen till den lilla inte alls lika nogrannt upplysta vägen. När jag gått en bit ser jag en man med mörka kläder gå mot mitt håll. Nervöst börjar jag fumla med mobilen för att visa att jagvisstharkontaktmedfolksåvågadigintepånågotbaraförattvibefinnerossvidengränd. När vi sedan möter varandra i vad som kan vara gatans enda ljus, så får jag lite dåligt samvete för vad jag tänkt. Framför mig står en extremt snygg britt. Det är ungefär en på miljonen.
-"Excuse me, you don't happen to know the way to Hammersmith?"
-"Of course I do! MARRY ME!?!?!?"
Ja, det var väl ungefär så jag egentligen ville svara. Dock friar jag inte till okända män. Tyvärr.
Trots min enorma förvirring kring höger och vänster, som dessutom blir ännu värre när jag ska tänka det hela på engelska också, så lyckades jag faktiskt få ihop en bra beskrivning.
-"Just go this way and then go to the left"
I efterhand så inser jag att den perfekta vägbeskrivningen hade varit att säga att han kunde följa med mig och sen ge beskrivning därifrån. ("Just go this way and then go to the right"). Det hade varit en omväg, men med hans lokalsinne borde det inte märkas.

Wonderful things

Om man vill sitta och svettas i shorts med sin frukost så kan man göra det här.
Hade jag varit en person som skriver hashtags i bloggen så hade jag säkert taggat något i stil med #fantastiskasakermankangöramedfinavännerlovelifefrukostärgott, men så känner jag väl inte att det är min grej riktigt.
 

RSS 2.0